Αποστάσεις από ορισμένες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ, πήρε τη Δευτέρα με συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος ειδικά στο αμφιλεγόμενο νομικά ζήτημα της «αναδρομικότητας των ποινικών ευθυνών» που είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Πρόκειται για θέμα που θα εξεταστεί από ειδικούς όταν έρθει η ώρα».

«Δεν είμαι σε θέση να προσθέσω κάτι διευκρινιστικό σ’ αυτό, διότι οι νομικές μου γνώσεις δεν μου επιτρέπουν να παριστάνω τον ειδικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος στο θέμα. Και ο ίδιος προσέθεσε: «Αυτό που θέλω να πω είναι πως πρόκειται για ένα θέμα που θα εξεταστεί από τους ειδικούς, όταν έρθει η ώρα. Θυμίζω όμως ότι ήδη για κάποιες περιπτώσεις που βρίσκονται υπό δικαστική εξέταση, τέτοια θέματα έχουν ήδη τεθεί ως ανοικτά προς διερεύνηση και από εξεταστικές επιτροπές και από προκαταρκτικές επιτροπές. Αν δείτε τις υπογραφές βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στα πορίσματα των επιτροπών της Βουλής για τον κ. Τσοχατζόπουλο, τον κ. Μαντέλη ή άλλες δικαστικές ενέργειες, θα δείτε ότι το θέμα είναι προς διερεύνηση» είπε

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης υποστήριξε από την άλλη ότι η αλλαγή θέσης του Die Linke ως προς το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή από τη Γερμανία του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, δεν προκύπτει από τις δηλώσεις του ηγέτη του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς αλλά αποτελεί «ερμηνεία» της Der Handelsblatt στην οποία ο Μπερτ Ρίξινγκερ είχε δώσει συνέντευξη. «Διάβασα τη συνέντευξή του στην Handelsblatt. Δεν υπάρχει πουθενά δήλωσή του που να λέει ότι για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων εμείς είμαστε αντίθετοι, γιατί πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Αυτό είναι ερμηνεία. Με το ζόρι και με το στανιό να βγάλουμε μια τέτοια θέση; Δεν βγαίνει! Ο τίτλος και η ερμηνεία είναι της εφημερίδας, φαίνεται λοιπόν ότι και στη Γερμανία υπάρχουν «μονταζιέρες» που παίζουν παιχνίδια, γιατί έρχονται εκλογές και υπάρχει άνοδος της Αριστεράς. Νομίζω ότι είναι προπαγανδιστικό εύρημα η αλλαγή γραμμής από το Die Linke» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει και τον αιφνιδιασμό του Αλέξη Τσίπρα όταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ ερωτήθηκε για την αλλαγή θέσης του Die Linke στο ζήτημα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αναδείξει ως βασικό εργαλείο διαπραγμάτευσης με τη γερμανική κυβέρνηση.

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Δημήτρης Παπαδημούλης απέφυγε επιμελώς αν απαντήσει στον ισχυρισμό του Αλέξη Τσίπρα ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν αποκαλέσει «χούντα» την κυβέρνηση, μολονότι η απάντηση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ήταν άμεση με τη δημοσίευση μάλιστα και σχετικής φωτογραφίας.

Η απάντηση του Δημ. Παπαδημούλη στην ερώτηση για τα περί «χούντας» ήταν η εξής: «Με καλύπτει απόλυτα η δήλωση του κ. Τσίπρα. Θα συμβούλευα τον κ. Κωνσταντινόπουλο και γενικά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να συνειδητοποιήσουν ότι τα χαμηλά τους ποσοστά δεν οφείλονται στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στο ότι το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ έχει γίνει συνιστώσα της ΝΔ, υπό την ηγεσία Βενιζέλου, και υποστηρικτή των μνημονιακών πολιτικών. Δεν μπορείς να μετατρέψεις το ΠΑΣΟΚ σε ελληνική «Ελιά», όταν έχεις μετατρέψει το κόμμα σε υποπόδιο της ΝΔ».