«Ουσιαστική -και όχι απλώς τυπική- ενεργοποίηση του τραπεζικού τομέα στα προγράμματα ενίσχυσης της ρευστότητας που «τρέχουν» αυτό το διάστημα, με πόρους του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων», ζήτησε η επιχειρηματική κοινότητα, δια στόματος του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κ. Μίχαλου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο, σε συνεργασία με την ΕΛΑΝΕΤ για την παρουσίαση του προγράμματος «Εξωστρέφεια ΙΙ».

Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε ότι η επιμελητηριακή κοινότητα ζητά να αναδειχθεί ο στρατηγικός ρόλος των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο εγχείρημα της ανάταξης της ελληνικής οικονομίας. «Και να πάψουν να αντιμετωπίζονται ως επαίτες και φτωχοί συγγενείς», όπως πρόσθεσε.

Το νέο ΕΣΠΑ, είπε ο κ. Μίχαλος, πρέπει να στηριχθεί σε μια σαφή στρατηγική, η οποία θα κατευθύνει πόρους στην επιχειρηματικότητα, στις επενδύσεις, στην εξωστρέφεια.

«Πάνω από όλα, όμως, χρειάζεται να πιστέψουμε στις δυνάμεις των ελληνικών επιχειρήσεων και των ανθρώπων τους. Πρέπει να πιστέψουμε ότι η ανάπτυξη της επόμενης μέρας θα προκύψει μόνο μέσα από τις προσπάθειες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, σε όλη τη χώρα. Και να τους παρέχουμε το οξυγόνο και τη στήριξη που έχουν ανάγκη», κατέληξε.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης και την Αναπτυξιακή Κρήτης εταίρο του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα»- ΕΦΕΠΑΕ διοργανώνουν αντίστοιχη εκδήλωση τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19:00 στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Εξάλλου, και το Επιμελητήριο Χίου σε συνεργασία με την ΕΛΑΝΕΤ εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ, με χωρική αρμοδιότητα για τις περιφέρειες Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους σε αντίστοιχη εκδήλωση την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 18.30 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου.