Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης κράτησε ζωντανές τις όποιες ελπίδες έχει η εθνική ομάδα μας για απευθείας πρόκριση με γκολ στο 58′ και «έδεσε» την υπόθεση των μπαράζ. Η Εθνική νίκησε με το φτωχό 1-0 τη Λετονία, αλλά το ευχάριστο νέο από τη Σλοβακία δεν ήρθε.

Τα πάντα για την απευθείας πρόκριση θα παιχθούν στους τελευταίους δύο αγώνες. Η ομάδα μας είχε σωστή ανάπτυξη και από τα δύο άκρα, με ηρεμία στο παιχνίδι της και κυρίως πάθος για τη νίκη. Θα μπορούσε μάλιστα να είχε καθαρίσει πιο εύκολα το παιχνίδι από το πρώτο μέρος όταν έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες.

Ο Μήτρογλου στο 5′, το 14′ και το 32′, ο Σαλπιγγίδης στο 9′, ο Σαμαράς στο 19′, ο Τοροσίδης στο 26′ και ο Νίνης στο 49′ έχασαν κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Κάτι που έγινε στο 58′. Ο Σαμαράς απέφυγε δύο παίκτες, έδωσε μέσα στην περιοχή στον Σαλπιγγίδη και αυτός πλάσαρε εύστοχα πετυχαίνοντας το 1-0.

Αυτή τη φορά κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους παίκτες για αδιαφορία ή για λάθος τρόπο παιχνιδιού. Επαιξαν σωστά, έξυπνα και νίκησαν. Οφείλουν να κάνουν το ίδιο και στους τελευταίους δύο αγώνες με τη Σλοβακία στις 11 Οκτωβρίου και το Λιχτενστάιν στις 15 του ίδιου μήνα στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης και να ελπίζουν ότι θα στραβοπατήσει η Βοσνία.

Η Λετονία δεν έδειξε κάτι σπουδαίο. Δύο σουτ πραγματοποίησαν οι παίκτες της σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Αξίζει να αναφέρουμε την αποθέωση που γνώρισαν ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Γιάννης Φετφατζίδης όταν μπήκαν αλλαγή στο ματς.

Ο διαιτητής Γιάκομπσον από την Ισλανδία ήταν άριστος. Εδειξε κίτρινη κάρτα στον Βερπακόφσκις.

Απέβαλε στο 86′ τον Ρούγκινς και στις καθυστερήσεις (93′)τον Κατσουράνη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας (73′ Καραγκούνης), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Νίνης, Σαλπιγγίδης (64′ Χριστοδουλόπουλος), Σαμαράς (88′ Φετφατζίδης), Μήτρογλου.

ΛΕΤΟΝΙΑ: Κολίνκο, Γκάμποβς, Μπουλβίτις, Κορκς, Μαξιμένκο, Λάζντινς, Λάιζανς (61′ Σινέλνικοφς), Ρούγκινς, Ζιούζινς (68′ Καρασάουσκς), Κάουνα, Βερπακόφσκις (79′ Ράκελς).