Η 65η Διεθνής Εκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης άνοιξε σήμερα τις πύλες της για τον Τύπο. Στα περίπτερα των εταιρειών φιλοξενούνται πάνω από 100 μοντέλα, που αποκαλύπτονται για πρώτη φορά επίσημα σε όλον τον κόσμο ή στην Ευρώπη. Στην εφετινή έκθεση κυριαρχούν οι πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες επεκτείνονται πλέον και στις κατηγορίες των super cars, αλλά και των χλιδάτων λιμουζινών.

Έτσι βλέπουμε υβριδικές Porsche και Mercedes S-Class, η BMW εγκαινιάζει την ομάδα των οικολογικών μοντέλων της με το χαρακτηριστικό γράμμα i στο λογότυπό τους, ενώ και ο όμιλος VW ακολουθεί τις νέες τάσεις με το ηλεκτροκίνητο Golf.

Η κυριαρχία των γερμανικών εταιρειών είναι έως έναν βαθμό αναμενόμενη, καθώς «παίζουν εντός έδρας», όμως και οι υπόλοιπες μάρκες εμφανίζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ορισμένες επιφυλάσσουν εκπλήξεις της τελευταίας ώρας, όπως η Jaguar με το πρωτότυπο C-X7, που αποκαλύπτει το πρώτο SUV στην ιστορία της. Η Ghibli είναι επίσης η πρώτη κόμπακτ Maserati, αλλά και το παρθενικό μοντέλο των Ιταλών που θα εφοδιάζεται με ντιζελοκινητήρα, ενώ με το Volvo Coupe Concept μάς προϊδεάζει η σουηδική μάρκα για τη νέα της σχεδιαστική ταυτότητα.