Για τους τέσσερις «τελικούς» που έχει μπροστά της η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μίλησε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του σημερινού (21.45 Mega) εκτός έδρας αγώνα εναντίον του Λίχτενσταϊν. Ο πορτογάλος τεχνικός τόνισε εκτός των άλλων ότι περιμένει από τους διεθνείς μας να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών, αφού ακόμα πιστεύει στην απευθείας πρόκριση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Αναφερόμενος στον σημερινό αντίπαλό μας, που απέσπασε ισοπαλία από τη Λετονία και τη Σλοβακία, είπε: «Δεν πρέπει να μας προβληματίζει το Λίχτενσταϊν. Εχει αλλάξει προπονητή και έχουν γίνει αλλαγές στο παιχνίδι του. Εχουν βελτιωθεί στον επιθετικό τομέα και αυτό πρέπει να προσέξουμε κυρίως. Εμείς όμως πρέπει να κοιτάμε τη δική μας δουλειά, το δικό παιχνίδι και να παίξουμε όπως πρέπει για να πάρουμε τη νίκη. Απομένουν τέσσερα παιχνίδια –τέσσερις τελικοί. Εμείς πρέπει να τα πάρουμε και τα τέσσερα και πιστεύουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε απευθείας στην τελική φάση του Μουντιάλ. Τώρα κοιτάμε το Λίχτενσταϊν και βλέπουμε μετά τη Λετονία. Οι παίκτες μας πρέπει να είναι επαγγελματίες».

Ο Σάντος δοκίμασε και ένα σχήμα με τους Παπαδόπουλο και Μήτρογλου στην επίθεση, αλλά αυτό ίσως το χρησιμοποιήσει αν κάτι δεν πάει καλά στο ματς.

Το αναμενόμενο σχήμα είναι ο Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του –από δεξιά προς αριστερά –τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Σιόβα και Χολέβα. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Κατσουράνης, με τους Μανιάτη (δεξιά) και Ταχτσίδη (αριστερά) ως εσωτερικούς. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Κονέ, Χριστοδουλόπουλος και Μήτρογλου.

Κρίσιμο για την εξέλιξη του ομίλου θεωρείται το αποτέλεσμα του άλλου αποψινού αγώνα Βοσνία-Ερζεγοβίνη – Σλοβακία. Επίσης θα διεξαχθεί το ματς Λετονία – Λιθουανία.