Σχεδόν ισοδύναμα εμφανίζονται τα δύο μεγαλύτερα κόμματα στην τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Σύμφωνα με αυτήν, που δημοσιεύεται σήμερα, Σάββατο από την εφημερίδα «Επενδυτής» ηδιαφορά στην πρόθεση ψήφου έχει περιοριστεί μόλις στο 0,1% υπέρ της ΝΔ, ενώ στην καταλληλότητα του Πρωθυπουργού ο Αντώνης Σαμαράς αυξάνει τη διαφορά του έναντι του Αλέξη Τσίπρα στις 20 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην πέμπτη θέση των προτιμήσεων βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, καθώς το ΚΚΕ πέρασε στην τέταρτη.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που διενήργησε η Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Επενδυτής, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται πρώτη με ποσοστό 29,1%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί κατά πόδας με 29%.

Η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερά τρίτη με ποσοστό 11,7%, ενώ την έκπληξη κάνει το ΚΚΕ το οποίο εμφανίζεται τέταρτο κόμμα με ποσοστό 6,9%, αφήνοντας πίσω του το ΠΑΣΟΚ με 6,8%.

Στη συνέχεια, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ακολουθούν με ποσοστό 5,1%, ενώ στο όριο της εισόδου στη Βουλή βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ με 3,1%.

Από τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι σημειώνουν ποσοστό ύψους 2,4%.

Στο ερώτημα «ποιος είναι ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός», ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται πρώτος με ποσοστό 31% έναντι 11% του Αλέξη Τσίπρα, με το 40%, όμως να απαντά «κανένας».