Ο Ομιλος Ασφαλειών Ζυρίχης ερευνά την υπόθεση της αυτοκτονίας του οικονομικού διευθυντή Πιερ Γκοτιέ, την περασμένη Δευτέρα ,που οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου του Ομίλου και πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Ακερμαν, τρεις μέρες μετά.

Η τρίτη σε μέγεθος ασφαλιστική εταιρεία στην Ευρώπη σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα ο νέος της πρόεδρος Τομ ντε Σουάν ανακοίνωσε ότι βρέθηκε σημείωμα του αυτόχειρα στο οποίο γινόταν αναφορά στον Ακερμαν και την πίεση που εκείνος εξασκούσε στον Γκοτιέ.

«Γνωρίζουμε το περιεχόμενο του σημειώματος και θεωρούμε ότι προέχει να ερευνηθεί η άσκηση αναίτιας πίεσης από μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου στον οικονομικό διευθυντή» δήλωσε ο ντε Σουάν.

«Το Δ.Σ γνωρίζει ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα διοίκησης και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού κι αυτό θα είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας» πρόσθεσε «ώστε να εξασφαλισθεί η σταθερότητα της εταιρείας μας».

Οι Ασφάλειες Ζυρίχης δέχθηκαν το πρώτο πλήγμα πριν από δύο εβδομάδες με την αποχώρηση του Κέβιν Χόγκαν, επικεφαλής του τμήματος ασφαλειών ζωής του Ομίλου, ο οποίος προσελήφθη από την AIG.

Τον περασμένο χρόνο είχε αποχωρήσει ο επικεφαλής του κλάδου των γενικών ασφαλειών Μάριο Γκρέκο για να προσχωρήσει στην ιταλική Generali.

Ο Γιόζεφ Ακερμαν είχε αναλάβει τον περασμένο χρόνο και παραιτήθηκε χθες αρνούμενος, ωστόσο, οποιαδήποτε ανάμιξη στην αυτοκτονία του Γκοτιέ.

Οπως είπε η οικογένεια του αυτόχειρα τον κατηγορεί ως υπεύθυνο για τον θάνατό του και αυτός παραιτείται για λόγους ευθιξίας.

Οι μετοχές του Ομίλου Ασφαλειών Ζυρίχης έχουν χάσει το 11% της αξίας τους, τους τελευταίους έξι μήνες μολονότι την ίδια περίοδο ο δείκτης ασφαλειών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσε άνοδο 10%.