Το μεγάλο παράπονό της εξέφρασε απολογούμενη χθες ενώπιον των δικαστών η Βίκη Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου, η οποία στερείται –όπως είπε –το παιδί της και βρίσκεται φυλακισμένη για «δύο καναπέδες, κουρτίνες και κρόσσια». Η σύζυγος του πρώην υπουργού καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας επέλεξε να παραμείνει στο ειδικό δωμάτιο που βρίσκεται στο πίσω μέρος της δικαστικής αίθουσας και να εμφανιστεί στο ακροατήριο την ώρα της απολογίας της, καθώς πρόσφατα υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και αναμένει τα αποτελέσματα της βιοψίας.

Φορώντας ένα ψηλόμεσο μαύρο παντελόνι και ένα μπεζ σατέν πουκάμισο η Βίκη Σταμάτη άνοιξε τον μπλε φάκελο που κρατούσε και διάβασε αργά, με σπασμένη από τη φόρτιση φωνή, τις λιγοστές σημειώσεις της υπερασπιζόμενη την αθωότητά της. Οπως είπε, είναι μόνο «μάνα και σύζυγος» και η μεγάλη της έννοια δεν είναι άλλη από τον 7χρονο γιο της, ο οποίος «τιμωρείται για το επίθετό του, γιατί φέρει το όνομα Τσοχατζόπουλος» και έχει ψυχολογικά προβλήματα γιατί «ακαριαία απομακρύνθηκε και από τους δύο του γονείς».

«Είμαι παντελώς αθώα. Δεν γνωρίζω και δεν έχω καμία σχέση με τους άλλους κατηγορούμενους. Περίμενα να είχε αποδοθεί δικαιοσύνη νωρίτερα. Ημουν και είμαι μαχητής του φωτός. Ολες οι πράξεις μου είναι φανερές και έγιναν πασίγνωστες. Το μόνο που ζητώ είναι απονομή δικαιοσύνης. Η απαλλαγή μου θα είναι η δικαίωσή μου», είπε απευθυνόμενη στους δικαστές.

Είχε προηγηθεί η απολογία του Γιάννη Σμπώκου, ο οποίος αρνήθηκε ότι είναι αυτός το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται στα χειρόγραφα σημειώματά του ο Ακης Τσοχατζόπουλος δείχνοντας ότι είχαν ανοιχτές οικονομικές δοσοληψίες.