Καθαρά κέρδη ύψους 45 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Eurobank για το πρώτο εξάμηνο του 2013. Στα αποτελέσματα αυτά συνυπολογίζονται και τα οφέλη από τον αναβαλλόμενο φόρο, ενώ το λειτουργικό αποτέλεσμα της τράπεζας ήταν ζημιές ύψους 244 εκατ. ευρώ.

Οπως ανακοίνωσε η τράπεζα, η εξαγορά του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Νέας Proton ενισχύουν τη στρατηγική θέση της Eurobank στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα ενώ οι ετήσιες συνέργειες θα κλιμακωθούν σε 200 εκατ. ευρώ το 2015.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Το οικονομικό περιβάλλον παραμένει απαιτητικό. Στο πλαίσιο αυτό τα αποτελέσματα του Β΄ τριμήνου αντικατοπτρίζουν την τρέχουσα οικονομική συγκυρία. Με την απόκτηση του ΤΤ και της Proton η Eurobank ενίσχυσε τη στρατηγική της θέση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Ταυτόχρονα διεύρυνε σημαντικά την πελατειακή της βάση και βελτίωσε τη ρευστότητά της. Η ενοποίηση των δύο αυτών τραπεζών και η υλοποίηση των σημαντικών συνεργειών που αυτή θα αποδώσει αποτελεί άμεση προτεραιότητα. Παράλληλα, εξετάζουμε ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού του επιχειρηματικού και λειτουργικού μοντέλου της Τράπεζας, αναδεικνύοντας τον πελατοκεντρικό της χαρακτήρα, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και την επιστροφή στην κερδοφορία. Στόχος είναι η άντληση ιδιωτικών κεφαλαίων».