Φόρμουλα ευνοϊκότερης αντιμετώπισης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ αλλά και όσων συναλλάσσονται με τον Οργανισμό, οι οποίοι εκδηλώνουν την επιθυμία να επιστρέψουν τα χρήματα του Δημοσίου που έχουν καταχραστεί, επιχειρούν να βρουν τα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, «έχουμε κάνει μία πρώτη συζήτηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης να υπάρξει η σχετική πρόβλεψη για όσους έχουν γενικά συναλλαγές με τον ΕΟΠΥΥ, όχι μόνο τους ιατρούς, οι οποίοι θα θελήσουν να αξιοποιήσουν ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο επιστρέφοντας χρήματα τα οποία δε θα έπρεπε να έχουν πάρει».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν με το πέρας της συνάντησης της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με εκπροσώπους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε μία προσπάθεια εκτόνωσης του «πολεμικού» κλίματος που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στο Υπουργείο και τους γιατρούς, με «μήλον της έριδος» τις περιπτώσεις ειδικών που υπερσυνταγογραφούν ζημιώνοντας το Ταμείο.

«Δε μπορούν να δοθούν προσωπικά δεδομένα ανθρώπων τους οποίους θέτουμε υπό έλεγχο. Το τεκμήριο της αθωότητας εξακολουθεί να ισχύει στη χώρα. Όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα και εφόσον προκύψουν ευθύνες, ασφαλώς και οι αρμόδιοι ιατρικοί σύλλογοι θα λάβουν γνώση» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας στο αίτημα του Συλλόγου για «παράδοση των στοιχείων εδώ και τώρα».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το ΣΔΟΕ «ξεσκονίζει» τα στοιχεία 50 γιατρών, διευκρινίζοντας ότι εφόσον προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία, τότε το θέμα αναλαμβάνει ο Εισαγγελέας και οι υπεύθυνοι ιατρικοί σύλλογοι.