Μια 44χρονη γυναίκα από την Αργεντινή, η οποία είχε υποστεί βιασμό από αστυνομικό, δέχθηκε πρόσφατα τηλεφώνημα του Πάπα Φραγκίσκου, αναφέρει σήμερα το καθολικό ιστολόγιο εκκλησιαστικών ειδήσεων Il Sismografo.

«Όταν άκουσα την φωνή του πάπα αισθάνθηκα σαν να με άγγιξε ο Θεός με το χέρι του» είπε η γυναίκα, η οποία ονομάζεται Αλεχάντρα Περέιρα και πριν από δέκα ημέρες είχε αποφασίσει να γράψει ένα γράμμα στον ποντίφικα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ζητώντας την βοήθειά του.

Την περασμένη Κυριακή το απόγευμα, το κινητό της χτύπησε και όταν ρώτησε «ποιος είναι;», η απάντηση που έλαβε ήταν απλώς «ο Πάπας».

«Μιλήσαμε για την πίστη και στην δύναμη της εμπιστοσύνης. Τώρα θα κάνω ότι μπορώ για να επισκεφθώ τον Φραγκίσκο στο Βατικανό, διότι μου υποσχέθηκε ότι θα με δεχθεί σε ιδιωτική ακρόαση», ολοκλήρωσε η 44χρονη Αργεντινή, η οποία ζει στην πόλη Βίλα Ντελ Ροζάριο.

Πριν λίγες ημέρες, ο αργεντινός Πάπας είχε τηλεφωνήσει σε 19χρονο ιταλό φοιτητή, που είχε επισκεφθεί την θερινή του κατοικία και είχε παραδώσει γράμμα στους συνεργάτες του, με το οποίο ζητούσε να μπορέσει να μιλήσει ή να συναντήσει τον Φραγκίσκο, έστω για λίγα λεπτά της ώρας.