Να κάνει γνωστές τις προθέσεις του για το μέλλον της καριέρας του ζήτησε ο Ζοζέ Μουρίνιο από τον Γουέιν Ρούνι, αμέσως μετά τη λευκή ισοπαλία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι, στο Ολντ Τράφορντ.

Το ενδιαφέρον όλων ήταν στραμμένο στον Ρούνι κατά τη διάρκεια του αγώνα αφού γνώριζε πολύ καλά ότι ουσιαστικά έδινε εξετάσεις όχι μόνο στην Τσέλσι που έχει καταθέσει δύο προτάσεις για να τον αποκτήσει, αλλά και στον ίδιο τον προπονητή του Ντέιβιντ Μόγες που έχει δηλώσει στην αρχή της περιόδου ότι τον θεωρεί δεύτερη επιλογή.

Πριν από το παιχνίδι ο Μουρίνιο είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η Τσέλσι θα έκανε μία ύστατη προσπάθεια για να αποκτήσει τον Ρούνι. Χθες όμως ο Πορτογάλος πέταξε την μπάλα στον άγγλο ποδοσφαιριστή: «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένα εξαιρετικό κλαμπ με εξαιρετικούς φιλάθλους και πιστεύω ότι ο Ρούνι μπορεί να άλλαξε γνώμη και να θέλει να μείνει. Αν αυτή είναι η απόφασή του θα τη σεβαστούμε και θα πούμε ότι όλα τελείωσαν. Πρέπει όμως να ξέρουμε τι συμβαίνει. Πρέπει να πει «Θέλω να μείνω» ή «Θέλω να φύγω».

Νωρίτερα ο Μουρίνιο είχε θεωρήσει υπεύθυνο για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Ρούνι τον Ντέιβιντ Μόγες: «Δεν είμαι εγώ αυτός που είπα ότι ο Ρούνι θα είναι δεύτερη επιλογή. Προσπαθούμε να πάρουμε έναν παίκτη για τον οποίον ο προπονητής του είπε «θα είσαι δεύτερη επιλογή». Δεν πάμε να πάρουμε τον Φαν Πέρσι».

Το ντεμπούτο του Μόγες σε επίσημο αγώνα στο Ολντ Τράφορντ δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένο, αφού τελευταία φορά που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποχρεώθηκε σε ισοπαλία χωρίς γκολ ήταν τον Μάιο του 2009 –πριν από 76 αγώνες!

Ο Μουρίνιο είπε ότι η Τσέλσι έπαιξε για να κερδίσει αλλά η τακτική του (έπαιξε χωρίς καθαρόαιμο κυνηγό μέχρι την είσοδο του Τόρες) και η αλλαγή που έκανε στις καθυστερήσεις έδειξε ότι στόχος του ήταν η λευκή ισοπαλία.

«Και οι δύο θέλαμε να νικήσουμε και οι δύο δεν θέλαμε να χάσουμε. Ηταν ένα μεγάλο παιχνίδι αλλά χωρίς γκολ», κατέληξε ο Μουρίνιο.

Ο Μόγες εξέφρασε τη δυσφορία του που η Γιουνάιτεντ δεν πήρε τους τρεις βαθμούς, ενώ άφησε αιχμές για την απόφαση του διαιτητή να μη δώσει ένα πέναλτι όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι παίκτη της Τσέλσι.