Στο επίσημο βίντεο του τραγουδιού των Police «Walking on the Moon», το οποίο γυρίστηκε στις 23 Οκτωβρίου 1979 στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, τα μέλη του συγκροτήματος εμφανίζονται μπροστά από τον γιγάντιο πύραυλο «Saturn V», ο οποίος τη δεκαετία του 1960 μετέφερε τα διαστημόπλοια «Apollo» σε τροχιά γύρω από τη Γη. Ο Στινγκ και ο Αντι Σάμερς παίζουν κιθάρα ενώ ο ντράμερ Στιούαρτ Κόπλαντ χτυπάει τις μπαγκέτες του στα πλευρά του πυραύλου.

Στην πραγματικότητα, όμως, το τραγούδι από το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος «Regatta de Blanc», το οποίο το 1979 βρισκόταν στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ επί 74 εβδομάδες, δεν είχε καμία σχέση με το Φεγγάρι και τα διαστημικά ταξίδια, αλλά με τον έρωτα. Οπως αποκαλύπτει ο Στινγκ στο καινούργιο βιβλίο του Ντάνιελ Ρέιτσελ «Isle of Noises – Conversations with Great Britain Songwriters», ο αρχικός τίτλος του ήταν «Walking Round the Room» («Τριγυρνώντας στο δωμάτιο») και γράφτηκε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μόναχο.

«Ξύπνησα με τη μελωδία του μπάσου στο κεφάλι μου και άρχισα να τριγυρίζω στο δωμάτιο. Το «Walking on the Moon» («Περπατώντας στο Φεγγάρι») ήταν μια χρήσιμη αλληγορία για κάποιον που είναι ερωτευμένος και έχει αυτή την αίσθηση της ελαφρότητας ότι μπορεί να περπατήσει στον αέρα. Είναι μια παλιά ιδέα», λέει ο διάσημος καλλιτέχνης αποκαλύπτοντας, επίσης, ότι σπάνια ακούει ξανά τους δίσκους του: «Δεν νομίζω ότι μου ανήκουν. Ούτε με ενδιαφέρουν τα αναμνηστικά. Δεν μαζεύω πράγματα. Τους είχα ακούσει τόσο πολύ όταν τους έφτιαχνα και έκανα το μιξάρισμα που δεν θέλω πια να τους ξανακούσω. Και πάντα εκπλήσσομαι όταν τυχαίνει να τους ακούσω σε κάποιο μπαρ ή σε ένα αυτοκίνητο».

Ειδικά για τους στιχουργούς ο Στινγκ σημειώνει: «Οδηγούνται στα τραγούδια από τον αιθέρα. Υπάρχει κίνδυνος μεγαλείου, στην πραγματικότητα όμως δεν γράφουμε εμείς τα τραγούδια. Προϋπάρχουν. Εμείς τα ανακαλύπτουμε σαν αρχαιολόγοι. Ακόμη και αν έχω δουλέψει για αυτά, μοιάζουν σαν να ήταν πάντα εκεί».

Το βιβλίο, ο τίτλος του οποίου είναι ευθεία αναφορά στον στίχο «Be not afraid; the isle is full of noises» («Μη φοβάσαι, το νησί είναι γεμάτο θορύβους») από την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ, θα κυκλοφορήσει στην Αγγλία σε δύο εβδομάδες. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι που καλύπτει μισό αιώνα βρετανικής ποπ: από το «Waterloo Sunset» του Ρέι Ντέιβις και των Kinks έως το «Beast» της Λόρα Μάρλινγκ. Περιλαμβάνει συζητήσεις με 27 από τους μεγαλύτερους εν ζωή μουσικούς της Βρετανίας, ανάμεσα στους οποίους οι Στινγκ, Μπράιαν Φέρι, Ανι Λένοξ και Τζόαν Αρματρέιντινγκ. Οι καλλιτέχνες μιλούν στον συγγραφέα για τον τρόπο με τον οποίο έχουν γράψει τους στίχους των πιο μεγάλων επιτυχιών τους, πώς τους εμπνεύστηκαν, τις τεχνικές και τις μεθόδους που ανέπτυξαν. Αποκαλύπτουν, επίσης, μυστικά που σχετίζονται με το γράψιμο των στίχων και της μουσικής τους.