Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν φορτηγό τρένο, το οποίο φέρεται να μετέφερε παράνομους μετανάστες στις ΗΠΑ, εκτροχιάστηκε την Κυριακή σε μια απομακρυσμένη περιοχή νότια του Μεξικού.

Αξιωματούχοι κάνουν λόγο για τουλάχιστον 35 τραυματίες, εκ των οποίων οι 16 σοβαρά. Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Μηχανικοί αναμένεται να μετακινήσουν τα συντρίμμια του τρένου σήμερα, Δευτέρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τα ασθενοφόρα δεν ήταν σε θέση να προσεγγίσουν το σημείο του δυστυχήματος στην επαρχία Χιμανγκίλο της νότιας πολιτείας Ταμπάσκο, εξαιτίας του δύσβατου εδάφους.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνονται αναποδογυρισμένα βαγόνια και οι ρόδες να είναι αποκολλημένες από αυτά. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 8 από τα 12 βαγόνια είχαν ανατραπεί.

«Το τρένο αυτό μετέφερε πολλούς μετανάστες από την Κεντρική Αμερική» δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ο επικεφαλής των υπηρεσιών Εκτακτης Ανάγκης στην περιοχή Ταμπάσκο, Σεζάρ Μπουρέλο.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα είναι δύσκολο για τις Αρχές να προσδιορίσουν τον συνολικό αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στο τρένο όταν συνέβη το δυστύχημα. «Είναι πολύ πιθανό πολλοί (από τους επιζώντες) να έχουν εγκαταλείψει το σημείο του δυστυχήματος».

Εκπρόσωπος της πολιτείας Ταμπάσκο δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών είχε ανέλθει στους έξι και των τραυματιών στους 22. Είπε, επίσης, ότι 16 άτομα έχουν διακομιστεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.