Στο Γ. Καραϊσκάκης «μίλησε» χθες η κλάση του Χαβιέρ Σαβιόλα και η εμπειρία του Νταβίντ Φουστέρ. Ο Ολυμπιακός γύρισε το παιχνίδι μέσα σε τρία λεπτά, επικράτησε με σκορ 2-1 του Ατρομήτου, έμεινε μόνος του στην κορυφή της βαθμολογίας από τη 2η αγωνιστική και η καρδιά του Μίτσελ πήγε στη θέση της.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, παρά την κούραση από το ματς της περασμένης Πέμπτης με την Αλκμααρ στο Περιστέρι για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, παρουσιάστηκε με φρεσκάδα και έβγαλε πάθος στον αγωνιστικό χώρο (βοήθησαν οι αλλαγές του Παράσχου). Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ με σουτ του Ναπολεόνι (47′), έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες με τους Ναπολεόνι (21′), Φυτανίδη (34′), όμως στο τέλος δεν κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η ομάδα του Μίτσελ έβγαλε αρετές στο τερέν στο β’ ημίχρονο και χειροκροτήθηκε από τους περίπου 20.000 φίλους της. Την εικόνα του Ολυμπιακού άλλαξαν οι αλλαγές του Μίτσελ. Ο Σαβιόλα έκανε επίδειξη υψηλής τεχνικής και ο Φουστέρ αποδείχθηκε πόσο πολύτιμο εργαλείο είναι για τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με δύο επιθετικούς, τους Σαβιόλα και Μήτρογλου, και ακολούθησαν το σύστημα 4-4-2 στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο Ατρόμητος δέχτηκε δύο χτυπήματα μέσα σε τρία λεπτά και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ο Μήτρογλου έστρωσε στον Φουστέρ, ο οποίος με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 1-1 (51′). Ο Σαβιόλα με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Ντομίνγκες έδωσε το τρίποντο στον Ολυμπιακό (54′). Ο Αργεντινός είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι (63′). Στο 86′ ο επόπτης Καρατζίκας (Αθήνας) υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ τον Μήτρογλου. Ο φορ του Ολυμπιακού καλυπτόταν και ύστερα από ασθενή απόκρουση του Σηφάκη (προηγήθηκε σουτ του Ντομίνγκες) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το ματς διαιτήτευσε με επιτυχία ο Ηλίας Σπάθας (Πειραιά). Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Σάμαρης, Μπρίτο, Δημούτσος, Ταυλαρίδης, Ούμπιντες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (46′ Σαβιόλα), Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ, Μανιάτης (73′ Μετζανί), Σάμαρης, Ντομίνγκες, Κάμπελ, Φετφατζίδης (46′ Φουστέρ), Μήτρογλου.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Σηφάκης, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Μπάλλας (11′ λ.τρ. Καραμάνος), Δημούτσος (65′ Παπουτσογιαννόπουλος), Ούμπιντες, Μπρίτο, Πίτου Γκαρσία, Ναπολεόνι (76′ Παπαδόπουλος).