Σφοδρή επίθεση στους εργαζόμενους της Πολυκλινικής Αθηνών που πραγματοποιούν κινητοποιήσεις για την ένταξή τους στο καθεστώς διαθεσιμότητας και την αλλαγή του χαρακτήρα του νοσοκομείου εξαπέλυσε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας, χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις «ντροπή», έκανε λόγο για «φασαρία επειδή θα μετακινηθούν ένα χιλιόμετρο, από την Ομόνοια στον Ευαγγελισμό» και παρατήρησε: «Έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερίκοκο».

Οι εργαζόμενοι στην Πολυκλινική Αθηνών πραγματοποιούν κινητοποιήσεις, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου τίθεται σε διαθεσιμότητα και οι οργανικές θέσεις τους καταργούνται, ενώ το νοσοκομείο κλείνει, για να ξανανοίξει ως αστικού τύπου κέντρο υγείας.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας οι εργαζόμενοι της Πολυκλινικής θα επανέλθουν στην εργασία τους 16 ημέρες μετά, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν πείθονται από τις διαβεβαιώσεις του κ. Γεωργιάδη, με την αντιπρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων στην Πολυκλινική Χριστίνα Ράπτη να σημειώνει ότι μπορεί να μην απολυθούν τώρα, αλλά «μπαίνουμε στον προθάλαμο της απόλυσης».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στην Πολυκλινική καταγγέλλουν ότι το υπουργείο Υγείας υποβαθμίζει τη δημόσια υγεία προς όφελος των ιδιωτών και σημειώνουν ότι οι πολίτες στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά οι πιο ηλικιωμένοι θα ταλαιπωρούνται για να έχουν πρόσβαση σε νοσοκομείο.

Στις επικρίσεις αυτές, ο Αδωνις Γεωργιάδης απάντησε, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Κάνετε όλη αυτή τη φασαρία επειδή θα πάτε από την Ομόνοια στο Ευαγγελισμό. Σιγά τα ωά, καταντάει ντροπή πια!»

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε επιπλέον ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο της υγείας δεν έχουν τη στήριξη των πολιτών, καθώς «όταν ο κόσμος χάνει τη δουλειά του, εσείς κάνετε φασαρία για ένα χιλιόμετρο» και πρόσθεσε: «Ντροπή σας! Δείξτε στην κοινωνία ότι καταλαβαίνετε».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης παρατήρησε, δε, ότι «έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βρίκοκο» και κάλεσε τους εργαζόμενους να αποδεχθούν «τους κανόνες της Δημοκρατίας, καθώς ο λαός εξέλεξε εμάς».

Ο υπουργός Υγείας κατέληξε ότι οι κινητοποιήσεις δεν γίνονται από τους εργαζόμενους, αλλά από συνδικαλιστές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.