Οταν οι έμπειροι παίκτες κλειδιά του Παναθηναϊκού όπως ο Σίλντενφελντ, ο Μέντες, ο Μπαϊράμι και ο Μπεργκ δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων ενώ το παιχνίδι παίρνει άσχημη τροπή, τι να περιμένεις από τους νέους; Μάλιστα, ο Γιάννης Αλαφούζος φέρεται ότι είχε συνομιλία με τους Γιάννη Αναστασίου και Νίκο Νταμπίζα που έχουν κάνει τις επιλογές παικτών και τους ζήτησε να βρουν λύσεις αμέσως, αφού δεν του άρεσε η αγωνιστική εικόνα και η έκταση του σκορ! Ο προπονητής του Παναθηναϊκού πάντως φάνηκε ήρεμος και να γνωρίζει τι φταίει, δείχνοντας μάλιστα έτοιμος να διορθώσει αυτά τα στοιχεία μέσα από τις προπονήσεις.

Τόσο η διοίκηση του Παναθηναϊκού όσο και η τεχνική ηγεσία φάνηκαν να περιμένουν τα άσχημα αποτελέσματα, σίγουρα όμως όχι τόσο βαριά ήττα απέναντι σε μια νέα ομάδα όπως ο Πανιώνιος. Απέφυγαν τις φωνές, τις απειλές και διάφορες άλλες τακτικές του παρελθόντος, ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Γιάννης Αναστασίου ζήτησαν από τους ποδοσφαιριστές να γυρίσουν σελίδα (στη Λεωφόρο με την Βέροια) και να μάθουν από τα λάθη τους. «Ηταν μαγική εικόνα το 3-0, αλλά έγινε. Να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, η ήττα ήταν διδακτική. Σας πιστεύω, φτιάχνουμε νέα και πολύ καλή ομάδα», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ στη χθεσινή προπόνηση. Ο προπονητής επισήμανε: «Ο καθένας να κάνει την αυτοκριτική του για να γίνουμε καλύτεροι και να αποφύγουμε τα ίδια λάθη». Ο Μέντες ήταν ο πρώτος που το έκανε, καθώς ζήτησε συγγνώμη από όλους για την αποβολή του με δύο κίτρινες: «Δεν δικαιολογείται για παίκτη της εμπειρίας μου να δεχτώ δύο κίτρινες σε ένα λεπτό. Θα προσπαθήσω να γίνω καλύτερος». Ο Μπεργκ υποστήριξε ότι πιθανότατα θα είναι έτοιμος να παίξει από την αρχή του αγώνα στο ματς με τη Βέροια, ενώ ο Καπίνο υπογράμμισε ότι «η ήττα δεν πρέπει να πάρει κάτω όλη την ομάδα. Να το αλλάξουμε», με τον πιο έμπειρο τερματοφύλακα Κοτσόλη να συμφωνεί με την άποψη του νεαρού κίπερ. Ο Μπαϊράμι είπε πως ήταν «τραγική η συμπεριφορά μας μετά το 2-0. Πρέπει να αντιδράμε πιο σωστά».

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση, η οποία θα αρχίσει από σήμερα με την απόκτηση του 19χρονου νιγηριανού μεσοεπιθετικού Ατζαγκούν. Η περίπτωση του έμπειρου κροάτη αριστεροπόδαρου μέσου Πράνιτς αναμένεται να έχει εξελίξεις μεσοβδόμαδα, ενώ θα δοκιμαστεί για λίγες ημέρες στο Κορωπί ο ουρουγουανός επιθετικός Μπαλμπόα.

Πρόβλημα με τον Σίλντενφελντ

To ότι πονάει ο Γκόρντον Σίλντενφελντ δεν αποτελεί είδηση, αφού για τρίτη εβδομάδα ο κροάτης αμυντικός νιώθει ενοχλήσεις. Μήπως τελικά ο Αναστασίου πρέπει να εμπιστευτεί τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, που πήγε εξαιρετικά πέρυσι;