Καρέ καρέ παρουσιάζονται οι κινήσεις των τεσσάρων ενόπλων στο βίντεο που έδωσε χθες στην δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. από τη ληστεία τράπεζας που έγινε στις 14 Αυγούστου στο Βελεστίνο Μαγνησίας. Οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για ενέργεια της νέας γενιάς τρομοκρατών με σκοπό την ενίσχυση του λεγόμενου «επαναστατικού ταμείου».

Το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής της τράπεζας, διάρκειας περίπου 3,20 λεπτών, δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από σχετική διαταγή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.

Στο βίντεο φαίνονται με ευκρίνεια οι κινήσεις και των τεσσάρων δραστών από την ώρα που πατούν το μπουτόν εισόδου μέχρι την ώρα που απομακρύνονται από το υποκατάστημα. Ηρεμοι, ψύχραιμοι, φορώντας βερμούδες και παριστάνοντας τους πελάτες, οι δράστες μπήκαν στο υποκατάστημα το οποίο διαθέτει ειδική πόρτα ασφαλείας. Και οι τέσσερις είχαν αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά τους φορώντας ή περούκες ή καπέλα τζόκεϊ και μεγάλα γυαλιά ηλίου και κρατούσαν πιστόλια τύπου Glock. Η ηλικία τους εκτιμάται από περίπου 25 έως 30-35 χρόνων. Δεν φαίνεται δηλαδή να είναι πολύ νεαρής ηλικίας που στρατολογήθηκαν πρόσφατα. Με παρόμοια μεθοδολογία άλλωστε είχαν γίνει και οι ένοπλες ληστείες στην Πάρο, στο Βελβεντό Κοζάνης και στον Φιλώτα Φλώρινας, οι οποίες έχουν αποδοθεί σε τρομοκρατική οργάνωση.