Λύση στο ζήτημα που προέκυψε με τη δέσμευση των μισών τραπεζικών λογαριασμών του δήμου Θεσσαλονίκης αναζητά η διοίκηση του δήμου και στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Αρβανίτης, ο γενικός γραμματέας δεσμεύτηκε πως θα πιέσει το νομικό τμήμα της υπηρεσίας του ώστε να λυθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό. «Ο κ. Θεοχάρης υποσχέθηκε στον δήμαρχο ότι θα επισπεύσει τις διαδικασίες για να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί».

Σύμφωνα με τον κ. Αρβανίτη, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη μισθοδοσία των υπαλλήλων, ωστόσο λόγω της δέσμευσης μέρους των τραπεζικών λογαριασμών «θα πάνε λίγο πίσω οι πληρωμές προμηθευτών».

«Να τελειώνουμε με αυτό το ζήτημα το γρηγορότερο, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε κι άλλα ανοιχτά μέτωπα, όπως το θέμα της δημοτικής αστυνομίας» κατέληξε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Υπενθυμίζεται πως η δέσμευση του 50% των τραπεζικών λογαριασμών έγινε λόγω μη απόδοσης χαρτοσήμου προς την εφορία για 17 συναπτά έτη. Το ύψος της οφειλής ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ και αφορά το διάστημα από το 1993 έως το 2010.

Την εντολή δέσμευσης έδωσε η Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης «ως πράξη διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από