Από τις 3 έως τις 23 Μαρτίου 2014 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η δίκη του παραολυμπιονίκη Oσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, ανακοίνωσε χθες ο εισαγγελέας της Πρετόριας.

Ο 26χρονος Πιστόριους εμφανίσθηκε στο δικαστήριο συνοδευόμενος από τον αδελφό και την αδελφή του. Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο διάσημος παραολυμπιονίκης έχοντας γυρισμένη την πλάτη στις κάμερες προσευχήθηκε μαζί με τα αδέλφια του, ενώ δάκρυα κυλούσαν από τα μάτια του.

Ο Οσκαρ Πιστόριους κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης και παράνομη κατοχή όπλων. Για την κατηγορία του φόνου ο αθλητής που στη χώρα του λατρευόταν σαν ήρωας κινδυνεύει με ποινή ισόβιας κάθειρξης. Χθες, η Ρίβα Στέενκαμπ θα συμπλήρωνε το 30ό έτος της ηλικίας της αν δεν είχε πέσει νεκρή από τις σφαίρες του όπλου με το οποίο την πυροβόλησε ο Οσκαρ Πιστόριους τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Φεβρουαρίου, ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Η εισαγγελία παρουσίασε μια λίστα με 107 μάρτυρες που πρόκειται να καταθέσουν στη δίκη μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ο θείος και τα αδέλφια του αθλητή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο κάποιοι από τους μάρτυρες πρόκειται να καταθέσουν ότι άκουσαν μια γυναίκα να ουρλιάζει πριν ακουστούν οι πυροβολισμοί, μαρτυρίες οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με την εκδοχή του κατηγορούμενου Πιστόριους, ο οποίος δεν αρνείται πως σκότωσε τη σύντροφό του, αλλά υποστηρίζει πως επρόκειτο για τραγικό δυστύχημα.