Νέα δεδομένα στην υπόθεση του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος για επισφαλές δάνειο 5,8 εκατ. ευρώ που δόθηκε από την τράπεζα συμφερόντων του FBBank, σε εταιρεία του καταζητούμενου πρώην συνεργάτη του Αναστάσιου Πάλλη, δημιουργεί χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο κ. Ρέστης από τον περασμένο Νοέμβριο, εννέα μήνες προτού απαγγελθεί εις βάρος του κατηγορία και εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, διέταξε την εγγραφή προσημείωσης σε ακίνητο στο Ψυχικό, το οποίο ανήκει σε εταιρεία συμφερόντων του Αν. Πάλλη, μέχρι του ποσού των 7,1 εκατ. ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό, όπως λένε νομικοί, αναγνωρίζεται πλέον και με τη δικαστική βούλα ότι το επίμαχο δάνειο μπορεί να θεωρείται και τυπικά εγγυημένο τόσο για την τράπεζα όσο και για το ελληνικό Δημόσιο.

Οπως είναι γνωστό, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης για το δάνειο των 5,8 εκατ. ευρώ, που κατά την κατηγορία είναι επισφαλές και ζημιογόνο για το ελληνικό Δημόσιο, ο Βίκτωρ Ρέστης υποστήριξε ότι είχε προσφύγει κατά του πρώην συνεργάτη του με μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας για λογαριασμό της FBBank την προσημείωση ακινήτων συμφερόντων του συγκατηγορουμένου του Αναστάσιου Πάλλη.

Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα της απολογίας του ο κ. Ρέστης είχε επιστρέψει στον εκκαθαριστή της τράπεζας το ποσό του δανείου μαζί με τους τόκους –συνολικά 6,2 εκατ. ευρώ –παρά το γεγονός ότι από την αρχή αρνείται τις κατηγορίες που τον οδήγησαν στη φυλακή.