Μέχρι τις 30 Αυγούστου θα έχουν την ευκαιρία όλοι οι φορολογούμενοι να υποβάλουν εμπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση, ανεξάρτητα από τις αρχικές προθεσμίες υποβολής.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών δίνοντας ουσιαστικά χάρη σε όσους δεν πρόλαβαν να υποβάλουν τη δήλωσή τους έως σήμερα με βάση τις προθεσμίες που αντιστοιχούσαν στο τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι έχουν υποβληθεί περίπου 5 εκατ. δηλώσεις και απομένουν 600.000.

Το υπουργείο αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «ως εξαιρετικό και μοναδικό μέτρο […] προτίθεται να επιτρέψει, με νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να κατατεθεί, την εμπρόθεσμη υποβολή όλων των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων (ΦΕΦΠ) μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 30ής Αυγούστου ανεξαρτήτως του ψηφίου λήξης του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου του φορολογουμένου».

Η δυνατότητα αυτή δόθηκε, σύμφωνα με το υπουργείο, λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο φόρτο που δημιούργησε η υποχρεωτική για όλους –για πρώτη χρονιά εφέτος –ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, αλλά και τα περισσότερα στοιχεία που ζητήθηκαν (όπως ο ΑΜΚΑ για τα προστατευόμενα μέλη και ο αριθμός του ρολογιού της ΔΕΗ για τα οικήματα).