Έν μέσω της γενικευμένης ανάφλεξης στην Αίγυπτο έρχεται διά στόματος του συνηγόρου του Χόσνι Μουμπάρακ η είδηση περί επικείμενης αποφυλάκισης του προέδρου που ανετράπη στη λαϊκή εξέγερση του 2011, κατόπιν της απαλλαγής του από την Εισαγγελία για υπόθεση διαφθοράς.

Οι σχετικές δηλώσεις του δικηγόρου Φαρίντ Ελ-Ντιμπ στο πρακτορείο Reuters ήλθαν αφότου οι δικαστικές αρχές διέταξαν την αποφυλάκιση του Μουμπάρακ για μία εκ των εναπομεινασών υποθέσεων διαφθοράς εναντίον του.

Η μοναδική νομική βάση για τη συνέχιση της κράτησής του εδράζεται σε έτερη υπόθεση διαφθοράς για την οποία κατά τον δικηγόρο θα απαλλαγεί αργότερα εντός της εβδομάδας.

«Το μόνο που έμεινε είναι μία απλή διοικητική διαδικασία που δεν θα πάρει περισσότερο από 48 ώρες. Θα πρέπει να είναι ελεύθερος έως τα τέλη της εβδομάδας» ανέφερε ο Φαρίντ Ελ-Ντιμπ.

Εκκρεμεί, πάντως, η επανάληψη της δίκης του 85χρονου Χόσνι Μουμπάρακ με τις κατηγορίες της συνέργειας στη δολοφονία διαδηλωτών, κατά τις συγκεντρώσεις που σάρωσαν την Αίγυπτο στη διάρκεια της εξέγερσης που σήμανε τους τίτλους τέλους της 30ετούς κυριαρχίας του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από