Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων, σε κατάσταση καταστολής, νοσηλεύεται νεαρή γυναίκα η οποία τραυματίστηκε στο κεφάλι από πτώση πέτρας ενώ βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 8:45 το πρωί της Κυριακής και ενώ το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλους τρεις κατευθυνόταν από το Ελαφονήσι στα Χανιά.

Λίγο πριν από την είσοδο της σήραγγας Τοπολίων, όπου υπάρχει φωτεινός σηματοδότης, το όχημα με τους τέσσερις επιβαίνοντες και περίπου άλλα 30 οχήματα περίμεναν να ανάψει το πράσινο για να μπουν μέσα στη σήραγγα.

Εκείνη την ώρα, πέτρα περίπου πέντε κιλών αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω στη γυάλινη οροφή του αυτοκινήτου, τραυματίζοντας την άτυχη γυναίκα στο κεφάλι, ενώ ελαφρά από θραύσματα γυαλιού τραυματίστηκε μια συνεπιβάτης της.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικό όχημα από την Κίσσαμο, αστυνομικοί, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τις δύο γυναίκες στο νοσοκομείο Χανίων.

Τη διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα του δρόμου από την σήραγγα Τοπολίων προς το Ελαφονήσι θα ζητήσει από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Μετά το ατύχημα, κλιμάκιο μηχανικών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων πραγματοποίησε το πρωί αυτοψία στην περιοχή και, όπως ανακοινώθηκε, «η υπηρεσία θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακοπή της κυκλοφορίας στο παραπάνω τμήμα, λόγω αδυναμίας αστυνόμευσης της ανεξέλεγκτης βόσκησης».

Από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη έγινε γνωστό ότι, «από την αυτοψία, οι μηχανικοί διαπίστωσαν ότι το ατύχημα δεν συνδέεται με τις εργασίες του χώρου κατασκευής του έργου αντιστήριξης πρανών και οφείλεται σε πτώση μικρού λίθου κάτω από τους προστατευτικούς φράκτες, που προκάλεσε ανεπιτήρητο ποίμνιο».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, ακόμα, «ότι κανένα από τα μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν ληφθεί παλαιότερα πριν την έναρξη του έργου για την αποφυγή ατυχημάτων από τη ρίψη λίθων, δεν έχει απομακρυνθεί μέχρι σήμερα από την περιοχή».

Στο συγκεκριμένο σημείο, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, έχουν τοποθετηθεί πλέγματα σε ύψος από πέντε έως και 20 μέτρα ενώ αναμένεται να τοποθετηθούν συμπληρωματικά πλέγματα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη, το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 90%, ενώ ο δρόμος άνοιξε προσωρινά, για τη θερινή περίοδο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συγκοινωνιακές ανάγκες της περιοχής, καθώς μέσω της σήραγγας Τοπολίων συνδέονται, ως βασικός δρόμος πρόσβασης, τα Χανιά και η ευρύτερη περιοχή τους με το Ελαφονήσι.