Σε χώρο αποθήκευσης αυτοσχέδιων όπλων από ράβδους, μαχαίρια, μέχρι κομμάτια τσιμεντoλίθου που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις ή ακόμα και αποδράσεις είχε μετατραπεί το προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης στην Κόρινθο. Δεκάδες αυτοσχέδια όπλα και άλλα αντικείμενα αποκάλυψαν τρεις αλλεπάλληλοι έλεγχοι που έγιναν το τριήμερο στο κέντρο όπου κρατούνται υπό απέλαση αλλοδαποί.

Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι άρχισαν από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, όταν αστυνομικοί έκαναν συστηματικές έρευνες σε χώρους του κέντρου κράτησης και ανακάλυψαν οπλοστάσιο αυτοσχέδιων όπλων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν κρυμμένα: είκοσι οκτώ αυτοσχέδιες ράβδοι από αλουμίνια παραθύρων, μία σιδερένια ράβδος και κομμάτια ξύλων. Βρέθηκαν ακόμα δύο κομμάτια από τσιμέντο και ένα σακίδιο που περιείχε περίπου τριάντα πέτρες.

Δεκάδες ήταν τα ευρήματα και σε άλλους δύο ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν προχθές.

Κατασχέθηκαν ακόμα τριάντα δύο αυτοσχέδιες ράβδοι από αλουμίνια παραθύρων, εννέα σιδερένιες ράβδοι, είκοσι δύο ξύλινες ράβδοι από κουφώματα θυρών και δώδεκα ξύλινες τάβλες από κρεβάτια.