Η ζωή δύο διάσημων ιεροδούλων της Ελλάδας φωτίζεται για πρώτη φορά και στη θεατρική σκηνή στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Οι αιρετικοί» στο Αγγέλων Βήμα. «Γαβριέλα και Ζουζού – Οι γαλαζοαίματες πόρνες των Αθηνών» είναι ο τίτλος του έργου της Πωλίνας Γκιωνάκη που σκηνοθετεί ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης. Από τη μια η ταραχώδης ζωή της Ζουζούς, από την άλλη η ζωή της Γαβριέλας Ουσάκοβα, που έγινε γνωστή και για τις φιλανθρωπίες της, έως τη δολοφονία της την περίοδο της Κατοχής.

Το προσωπικό ημερολόγιο της ζακυνθινής πεζογράφου Ελισάβετ Μαρτινέγκου, το οποίο περιγράφει πώς την εποχή του Αγώνα του 1821 εκείνη αγωνίστηκε και ενάντια στην καταπίεση των ανδρών της οικογένειας, θα συνδυαστεί με το έργο «Παντού την είδα» σε κείμενα Ρούλας Γεωργακοπούλου, Αλέξανδρου Κοτζιά και Μάρως Δούκα, και σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάκου, που θα ανεβεί στο Αγγέλων Βήμα στις αρχές του 2014.

Τέλος, για πρώτη φορά

θα παρασταθεί τον Οκτώβριο από το θέατρο Ελεύθερη Εκφραση η ζωή και το τέλος του Σωκράτη μέσα από

τα μάτια της γυναίκας

του, Ξανθίππης, στον μονόλογο «Ξανθίππη –

Η γυναίκα του Σωκράτη» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Λυκούργου Καλλέργη και περιλαμβάνει κινηματογραφικά πλάνα του ηθοποιού στον ρόλο του Σωκράτη. Στον ρόλο της Ξανθίππης η Τζένη Καλλέργη.