Πρεμιέρα με νίκη στο Πρωτάθλημα της Super League για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε της Ξάνθης 3-0 στο γήπεδο της Τούμπας. Παράλληλα, δημιούργησε ελπίδες στους οπαδούς του για το ματς με την Σάλκε, την Τετάρτη στη «Veltins Arena» του Γκελζενκίρχεν για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πρώτο ημίχρονο αναλώθηκε με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να βρει διαδρόμους απέναντι στην κλειστή άμυνα της Ξάνθης και την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, να έχει βρει τρόπους να εξουδετερώσει τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων. Ο Στέφενς όμως, που έχει μελετήσει καλά το ελληνικό πρωτάθλημα, έχει δουλέψει πάρα πολύ με τους παίκτες του τις στημένες φάσεις.

Από τέτοια φάση ήρθε και το γκολ του Βίτορ στο 43’ που πήρε την κεφαλιά, μέσα στην καρδιά της άμυνας του Κυριακίδη μετά από εκτέλεση φάουλ του Λούκας. Ιδιαίτερα επικίνδυνος ήταν και ο Στοχ στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, αφού στο 20’ και το 40’ με δυνατά σουτ έξω από την περιοχή, απείλησε την εστία της Ξάνθης.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το έργο του ΠΑΟΚ ήταν πιο εύκολο, αφού η Ξάνθη ήταν υποχρεωμένη να βγει από τα καρέ της και να αναζητήσει κάποιο γκολ. Και πάλι όμως οι γηπεδούχοι έψαξαν και βρήκαν τα δύο γκολ που πέτυχαν, με στημένες φάσεις. Στο 66’ ο Σαλπιγγίδης πήρε το πέναλτι από τον Μπαξεβανίδη, ο οποίος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, με την εμπειρία του, έπεισε τον διαιτητή Λαμπρόπουλο ότι ανατράπηκε από τον Μπαξεβανίδη, παρά το ότι η πτώση του ήταν τραβηγμένη. Ο Λούκας ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε (67’). Το 3-0 ήρθε και πάλι από μια στημένη φάση. Ο Λούκας εκτέλεσε το κόρνερ στο 73’ και ο Αθανασιάδης με πλασέ έκανε το 3-0. Επίσης, ο Αθανασιάδης στο 84’ είχε δοκάρι.

Την κίτρινη κάρτα, είδαν οι: Λόπεθ, Λίνο, Στοχ, Γκοχούρι, Μάνταλος, Κυριακίδης.

Στο 66’ αποβλήθηκε ο Μπαξεβανίδης με κόκκινη κάρτα.

Ο διαιτητής Λαμπρόπουλος (Ηλείας) έκανε λάθος στην υπόδειξη πέναλτι στον Σαλπιγγίδη στο 66’ και στην αποβολή του Μπαξεβανίδη για την ίδια φάση.

ΠΑΟΚ : Χακόμπο, Κίτσιου, Λόπεθ, Βίτορ, Λίνο (72’ Σκόνδρας), Λούκας, Τζιόλης, Λάζαρ, Στοχ (72’ Ολίσε), Σαλπιγγίδης (80’ Νέσιντ), Αθανασιάδης.

ΞΑΝΘΗ : Κυριακίδης, Κομεσίδης (46’ Φλίσκας), Βάλλας, Γκοχούρι, Παίτο, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης (57’ Σολάρι), Ντε Γκούζμαν, Μάνταλος, Μαρίν, Μαρσελίνιο (70’ Μπέρτος).