Πρόκληση χαρακτήρισε ο Μίτσελ Γκονάζεθ την διατήρηση των δύο εγχώριων τίτλων και φιλοδοξία την άνοδο του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων σε δηλώσεις του στη Nova μίλησε για το επιθετικό ποδόσφαιρο που θέλει να παίζει η ομάδα του, για τις μεταγραφές, για τον Ολαϊτάν αναφέρθηκε στο ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με την Καλλονή και έστειλε το μήνυμα του στον κόσμο του Ολυμπιακού.

«Το να διατηρήσουμε τους δύο τίτλους είναι μία πρόκληση. Το να γίνουμε καλύτεροι στην Ευρώπη είναι πραγματικά μία φιλοδοξία», τόνισε ο Μίτσελ. Πρόσθεσε: « Είναι πολύ σημαντικό να κατακτήσουμε ξανά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Μέσα από αυτή διαδικασία θα μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι στην Ευρώπη».

Ο ισπανός τεχνικός δεν θέλησε να αναφερθεί στις ομάδες που θα κοντράρουν τον Ολυμπιακό στη διεκδίκηση του τίτλου: «Πιστεύω πως όλοι είναι εξίσου σημαντικοί αντίπαλοι. Ολοι θα έχουν στόχο να νικήσουν τον πρωταθλητή. Εμείς θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, αλλά και ταπεινοί. Έχει, λοιπόν, πάρα πολύ μεγάλη σημασία να κερδίσουμε τις ομάδες που θέλουμε πάντα νικάμε. Θα προσπαθήσουμε να γίνουμε ξανά πρωταθλητές, ξεκινώντας την προσπάθεια μας στο παιχνίδι με την Καλλονή».

Για το ρόστερ των Ερυθρολεύκων ο Μίτσελ είπε: «Στο ποδόσφαιρο ζητάμε πάντα χρόνο σαν δικαιολογία λες και θέλουμε να απαλλαγούμε απ’ τις ευθύνες μας. Δεν υπάρχει χρόνος στο ποδόσφαιρο. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι όσο πιο γρήγορα γίνεται. Έχουμε, λοιπόν, ανανεώσει αρκετά την ομάδα. Δε θα θέλαμε να πούμε πως την έχουμε αλλάξει, γιατί αυτό θα σήμαινε πως είχαμε σημαντικά προβλήματα από πέρυσι που έπρεπε να διορθώσουμε. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Έχουμε προσαρμόσει κάποιες καταστάσεις εσωτερικά μέσα στην ομάδα. Και αυτό θέλουμε να μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι. Για παράδειγμα, όσο καλύτεροι είμαστε σαν σύνολο, τόσο πιο εύκολο θα είναι για εμάς να κατακτήσουμε τους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει. Όμως, πρωταρχικός στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα καλό σύνολο. Στην Ελλάδα σαν μονάδες, σίγουρα είμαστε αρκετά καλά. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, μας περισσεύουν οι καλές μονάδες. Όμως για να είμαστε καλύτεροι στην Ευρώπη, πρέπει να έχουμε ένα καλό σύνολο. Σίγουρα είναι πολύ θετικό το γεγονός πως έχουμε εναλλακτικές λύσεις για κάθε θέση. Σε σχέση με την περσινή χρονιά πρέπει να αλλάξει ο ανταγωνισμός. Γιατί οι παίκτες που δεν παίζουν, πρέπει να είναι σε εγρήγορση για να είναι έτοιμοι όταν τους ζητηθεί να αγωνιστούν».

Ο 50χρονος τεχνικός έχει καταλήξει στις επιλογές του: «Ναι, έχω καταλήξει. Εχω αποφασίσει. Θα ήθελα πολύ να σας τις πω, αλλά πρέπει πρώτα να μιλήσω στους παίκτες. Όπως και να ΄χει, είναι μία πολύ δύσκολη απόφαση. Επομένως, όποια επιλογή μας θα πρέπει να είναι πετυχημένη. Έπειτα, όλοι οι παίκτες μας βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο. Σίγουρα, οποιαδήποτέ απόφασή μας θα είναι τόσο άδικη, όσο και πετυχημένη».

Για την περίπτωση του Ολαϊτάν, ο Μίτσελ τόνισε: «Δεν ήταν μόνο θέμα του Ολαϊτάν, αλλά ήταν και στρατηγικό θέμα του συλλόγου. Είχαμε πάρα πολλές προσφορές για αυτόν τον παίκτη. Πάρα πολλές ομάδες ζήτησαν να διαπραγματευτούν με τον Ολαϊτάν. Δεν περιμέναμε το παιχνίδι στην Βαλένθια για να μας δείξει τι αξίζει. Στις προπονήσεις, όπως και στα προηγούμενα ματς είδαμε πως είναι ένας παίκτης με πολλές δυνατότητες. Και για αυτό θα μείνει στον Ολυμπιακό. Καμία φορά για τον Τύπο ή για τον κόσμο, δεν είναι ξεκάθαρες οι αποφάσεις μας. Δεν έχουν εξήγηση. Αλλά οι φίλαθλοι θα πρέπει να σκέφτονται πως είναι και στρατηγική του συλλόγου. Και για αυτόν τον λόγο οι δημοσιογράφοι δεν θα πρέπει να ασχολούνται μόνο με το τι συμβαίνει στα φιλικά παιχνίδια. Αλλά να λαμβάνουν υπόψη τους και τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις. Αυτό θα ήταν καλό ώστε να έχει ο κόσμος την καλύτερη πληροφόρηση. Αν ο κόσμος παρακολουθούσε καθημερινά τις προπονήσεις μας, θα έβλεπε πως αυτό που κάνουμε τελικά στον αγώνα, είναι η εφαρμογή όλων όσων δουλεύουμε στη διάρκεια της εβδομάδας μέσα στις προπονήσεις. Αυτό θα κάνουμε και την Δευτέρα στο ματς με την Καλλονή. Δε θα αλλάξουμε τελευταία στιγμή αυτά που δουλεύουμε».

Για τις μεταγραφές που απομένουν για να γίνουν στον Ολυμπιακό: «Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη. Ήταν μία δουλειά πάρα πολύ κουραστική για τον προπονητή. Αλλά ακόμη πιο πολύ για τους τεχνικούς και τη διοίκηση του συλλόγου. Έπρεπε να πάρουν πολύ δύσκολες αποφάσεις. Και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, γιατί στο 95% των αποφάσεων, ήμουν ο ίδιος παρών.

Και αυτό είναι πάρα πολύ καλό για τον προπονητή. Νιώθω ότι έχω κερδίσει το σεβασμό, αλλά και την στήριξη της διοίκησης. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ελπίζω οι αποφάσεις μας να μας δικαιώσουν. Επίσης ξέρουν πολύ καλά τόσο η διοίκηση, όσο και οι υπεύθυνοι της ομάδας για αυτές τις αποφάσεις πως είμαι λίγο ιδιότροπος».

Ο Μίτσελ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι παίκτες του θα έχουν δώσει αγώνες πριν από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ: «Είναι πάρα πολύ καλό το γεγονός πως θα έχουν παίξει οι περισσότεροι παίκτες τέσσερα επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος. Αρκετοί θα έχουν δώσει έξι παιχνίδια, αφού θα έχουν αγωνιστεί και με τις Εθνικές ομάδες τους. Είναι καλή είδηση αυτή και για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και την ομάδα μας».

Ο Μίτσελ αναφέρθηκε στην Καλλονή: «Παρακολούθησα την Καλλονή σε όλα τα φιλικά παιχνίδια της. Με Τζένοα , Λιβόρνο, Μπολόνια , ΠΑΟΚ. Όλα όσα έχει δώσει στην προετοιμασία της. Δε θα πούμε πως δεν εκπλαγήκαμε απ’ το αποτέλεσμα της Καλλονής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Παρόλα αυτά την υπολογίζουμε σαν μία ομάδα της Σούπερ Λίγκ και δε θα τη σκεφτούμε διαφορετικά, επειδή είναι η πρώτη της χρονιάς στην κατηγορία. Θα την αντιμετωπίσουμε όπως κάθε αντίπαλο».

Ο ισπανός τεχνικός έστειλε το μήνυμα του στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Πιστεύω πως το μήνυμα το στείλαμε ξεκάθαρα στο φιλικό με την Άντερλεχτ. Γιατί γενικότερα φάνηκε πως ο κόσμος ήταν ευχαριστημένος με την ομάδα μας. Παίξαμε καλά. Ο Ολυμπιακός ήαν επιθετική ομάδα. Και η πρόθεσή μας είναι να παίζουμε έτσι σε όλη τη χρονιά.

Πιστεύω πως οι παίκτες μας είναι συγκεντρωμένοι. Είναι στην κατάλληλη ψυχολογία και είναι έτοιμοι να συνεχίσουν και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Όλη αυτή η διαδικασία δε θα μας σταματήσει να γινόμαστε καλύτεροι κάθε ημέρα.

Υπενθυμίζουμε τη σημαντικότερη εντολή που δίνουμε κάθε ημέρα στους παίκτες μας: Το να παίζεις σε αυτήν την ομάδα δεν είναι κάτι απλό. Ο πρωταθλητής πρέπει να είναι πρωταθλητής αλλά και να φέρεται σαν πρωταθλητής».