Η λάμψη από τη μεταγραφή του Χαβιέ Σαβιόλα στον Ολυμπιακό, αλλά και από τον ερχομό άλλων μεγάλων ποδοσφαιριστών όπως οι Μίροσλαβ Στοχ, Λούκας Πέρεθ στον ΠΑΟΚ, Πάτρικ Μπεργκ στον Παναθηναϊκό, θα φωτίσει τους οπαδούς να βρουν τον δρόμο για τα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας που από σήμερα ανοίγουν τις θύρες τους. Ο κόσμος δείχνει να γοητεύεται από σπουδαίους παίκτες και επιστρέφει στην εξέδρα για να δει ποδόσφαιρο, ο κόσμος που τελευταία γυρίζει την πλάτη στις ομάδες, καθώς εκτός από την οικονομική κρίση έχει να αντιμετωπίσει κακό θέαμα (στην πλειονότητα των αγώνων), κακές διαιτησίες, χωρίς να λείπουν τα επεισόδια.

Στο φετινό πρωτάθλημα εκτός από πολυκοσμία… ομάδων, καθώς έγιναν ξανά 18 με τέσσερις ομάδες να ανεβαίνουν στα σαλόνια, έχει πολλά νέα στοιχεία να δει κάποιος. Στον νταμπλούχο Ολυμπιακό, για παράδειγμα, είναι σαφές το μήνυμα της διοίκησης, πως δεν αρκούν οι τίτλοι. Θέλει καλό ποδόσφαιρο, ταχύτητα και οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ ήταν πολλές, με το βάρος να πέφτει πλέον στον Μίτσελ που παρέμεινε από πέρυσι στο τιμόνι.

Ο ΠΑΟΚ πήρε κι άλλους παίκτες που είχαν φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού (η απάντηση ήρθε με… Σίλντενφελντ), με τους Αλέξανδρο Τζιόλη και Νίκο Σπυρόπουλο να ακολουθούν τον δρόμο του Κώστα Κατσουράνη, ενώ ενισχύθηκε σχεδόν σε όλες τις γραμμές, με τον διεθνή τσέχο επιθετικό Τόμας Νέτσιντ να είναι μία εξαιρετική πινελιά στον ασπρόμαυρο καμβά.

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο σπίτι του, στη Λεωφόρο, και ποντάρει στα νιάτα και στο επιθετικό στυλ που θέλει να περάσει ο Γιάννης Αναστασίου. Οι Πράσινοι αισιοδοξούν πως θα πάρουν περισσότερους βαθμούς φέτος εντός έδρας, καθώς στο ΟΑΚΑ πέρυσι είχαν 5 νίκες σε 15 ματς! Ολοι μιλούν στο Τριφύλλι για… επανεκκίνηση, όπως και ο Σουηδός Μπαϊράμι, βάζοντας στόχο την τριάδα και έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Ατρόμητος κατάφερε να κρατήσει τον Φυτανίδη, χάνοντας τον Σκόνδρα (ΠΑΟΚ), όμως έβαλε στη μηχανή του τον Δημήτρη Παπαδόπουλο που έκανε εκπληκτικό πρωτάθλημα πέρυσι. Ωριμες κινήσεις (Γεωργίου, Ούμπιντες, Σηφάκης κ.ά.) που μπορούν να τον φέρουν ένα σκαλί πιο ψηλά. Ο Αστέρας Τρίπολης, κράτησε τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο και αναμένεται με την προσθήκη του Γιάννη Ζαραδούκα και άλλων ικανών παικτών (Γκόιαν, Ζησόπουλος κ.ά.) να βγάλει ομοιογένεια στο παιχνίδι του.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, που κατάφερε να βγει στην Ευρώπη βάσει βαθμολογίας, χωρίς όμως να πάρει άδεια να αγωνιστεί, ενώ είναι αμφίβολο πώς θα καλύψει τα κενά των Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Φεγκρούς. Στον ΟΦΗ ξεχωρίζουν οι προσθήκες του Βραζιλιάνου Ζε Εντουάρντο και του Λουτσιάνο Γκαλέτι, στον Λεβαδειακό ο Λεμονής ξαναχτίζει από την αρχή κάνοντας πάρα πολλές μεταγραφές, ενώ από τις κινήσεις του Πανιωνίου εντύπωση έκανε ο ερχομός του Παπαδόπουλου (Φορτούνα Ντύσελντορφ). Λαγούς από το καπέλο του φιλοδοξεί να βγάλει και φέτος ο Πανθρακικός, ενώ ο Πλατανιάς πήρε τους Περιστερίδη, Γουνδουλάκη, Ζουμπουλάκη και διάφορους άλλους σε -άκη καθώς και μερικούς ξένους. Ενισχυμένη η… Ευρωπαία Ξάνθη, όπως και η Βέροια, το ίδιο και ο Αρης που με τις κινήσεις που έκανε (Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάτος, Ουντότζι) θέλει να διώξει εντελώς το φάντασμα του υποβιβασμού.