Εννέα προσαγωγές έγιναν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των μικρής έκτασης επεισοδίων στο Περιστέρι την Παρασκευή μετά την κηδεία του 19χρονου που έχασε τη ζωή του πηδώντας από το τρόλεϊ.

Κάποιοι έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων και στη συνέχεια απωθήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ προς την πλατεία Δημαρχείου.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή, οι παρακείμενοι δρόμοι έχουν δοθεί στην κυκλοφορία, όπως και ο σταθμός Περιστέρι του Μετρό.

Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στο νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου Περιστερίουστον Θανάση Καναούτη που τραυματίστηκε θανάσιμα στο πεζοδρόμιο μετά την πτώση από τρόλεϊ, το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Ο 19χρονος έχασε τη ζωή του όταν πήδηξε έξω από το τρόλεϊ, καθώς βρέθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου να μην έχει πληρώσει εισιτήριο.

Πλήθος κόσμου φώναξε «Αθάνατος!» και χειροκροτώντας παρατεταμένα καθώς περνούσε η σωρός του. Με συνθήματα κατά του ελεγκτή, του οδηγού του τρόλεϊ, αλλά και της λιτότητας και της πολιτείας, πολύ νέοι έμειναν για αρκετή ώρα γύρω από τον τάφο του 19χρονου φωνάζοντας «το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει».

Η κηδεία ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα, ενώ μια ώρα πριν η Ανοιχτή Συνέλευση Περιστερίου πραγματοποίησε πορεία από την κεντρική πλατεία Περιστερίου προς το νεκροταφείο. Στη διαδρομή γράφτηκαν πολλά συνθήματα και προκλήθηκαν φθορές σε ένα λεωφορείο της ΕΘΕΛ που βρέθηκε επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη, ενώ κάποιοι έγραψαν στο παρ μπριζ με κόκκινο σπρέι τη λέξη «δολοφόνοι».

Στο μεταξύ, το πρωί έγινε αναπαράσταση στο τρόλεϊ, όπου συνέβη η τραγωδία με τον 19χρονο, στο Περιστέρι.

Ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και πραγματογνώμονες έλεγξαν το όχημα και κυρίως τη διαδικασία ανοίγματος της πόρτας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Παράλληλα, η διοίκηση της ΟΣΥ διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση για για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής του οχήματος.