Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ είναι πιθανό να συνεδριάσουν την ερχόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν το θέμα της Αιγύπτου δήλωσε την Κυριακή στη Ρώμη η υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Έμα Μπονίνο.

«Προσπαθήσαμε να μεσολαβήσουμε μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η μεσολάβηση απέτυχε επειδή ο στρατός δεν δέχθηκε να κάνει κανένα συμβιβασμό», αναφέρει η Μπονίνο σε σχόλιά της στον ιστότοπο Affaritaliani.it.

«Μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ προβλέπεται να διεξαχθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη».

Εκπρόσωπος πάντως του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας δήλωσε πως η συνάντηση δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί επειδή δεν έχουν δοθεί απαντήσεις απ' όλα τα υπουργεία Εξωτερικών, αλλά πρόσθεσε πως η πραγματοποίησή της είναι «πιθανή».

Επικοινωνία Βενιζέλου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος επικοινώνησε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο, ο οποίος τον ενημέρωσε πώς οι ναοί και τα ιδρύματα του Πατριαρχείου στην Αίγυπτο είναι ασφαλή.

Ο αντιπρόεδρος επανέλαβε στον Πατριάρχη ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια στο Πατριαρχείο και την ελληνική κοινότητα.

Τα Γενικά Προξενεία της Ελλάδος στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και ο έλληνας πρεσβευτής στο Κάιρο διέκοψε την άδεια του και επιστρέφει άμεσα στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από