Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ είναι πιθανό να συνεδριάσουν την ερχόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν το θέμα της Αιγύπτου δήλωσε την Κυριακή στη Ρώμη η υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Έμα Μπονίνο.

«Προσπαθήσαμε να μεσολαβήσουμε μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η μεσολάβηση απέτυχε επειδή ο στρατός δεν δέχθηκε να κάνει κανένα συμβιβασμό», αναφέρει η Μπονίνο σε σχόλιά της στον ιστότοπο Affaritaliani.it.

«Μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ προβλέπεται να διεξαχθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη».

Εκπρόσωπος πάντως του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας δήλωσε πως η συνάντηση δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί επειδή δεν έχουν δοθεί απαντήσεις απ’ όλα τα υπουργεία Εξωτερικών, αλλά πρόσθεσε πως η πραγματοποίησή της είναι «πιθανή».

Επικοινωνία Βενιζέλου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος επικοινώνησε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο, ο οποίος τον ενημέρωσε πώς οι ναοί και τα ιδρύματα του Πατριαρχείου στην Αίγυπτο είναι ασφαλή.

Ο αντιπρόεδρος επανέλαβε στον Πατριάρχη ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια στο Πατριαρχείο και την ελληνική κοινότητα.

Τα Γενικά Προξενεία της Ελλάδος στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και ο έλληνας πρεσβευτής στο Κάιρο διέκοψε την άδεια του και επιστρέφει άμεσα στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.