Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διαβίβασε την Τετάρτη στον πρόεδρο της αρμόδιας Αρχής κατά του ξεπλύµατος µαύρου χρήµατος, Παναγιώτη Νικολούδη, το αίτημα του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη για κατά προτεραιότητα έλεγχο του «πόθεν έσχες» των διοικητών και υποδιοικητών που υπηρέτησαν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από το 2000 έως και σήμερα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι όποιος γιατρός ή διοικητής του ΕΣΥ δεν μπορεί να δικαιολογήσει το «πόθεν έσχες» του θα βρεθεί αντιμέτωπος με το μέτρο της κατάσχεσης των περιουσιακών του στοιχείων.

Μίλησε δε για «τρομερό πάρτι» που έγινε στο χώρο της Υγείας, εκτοξεύοντας τη φαρμακευτική δαπάνη στα 7 δισ. ευρώ ετησίως, πριν από την επιβολή του Μνημονίου.

«Φέτος θα κλείσουμε στα 2,3 δισεκατομμύρια]. Μιλάμε για περίπου πέντε δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Γι’ αυτό το λόγο, όχι μόνο στους διοικητές, αλλά όπου μπορούμε να κάνουμε έλεγχο, σε ανθρώπους που άσκησαν διοίκηση και πέρασαν από τα χέρια τους δημόσια λεφτά, τα οποία τώρα διαπιστώνουμε ότι ήταν υπερβολικά περισσότερα από τις πραγματικές ανάγκες, νομίζω εκεί πρέπει να δοθούν απαντήσεις», τόνισε ο υπουργός Υγείας.