Ανθυπασπιστής του Ελληνικού Στρατού συνελήφθη χθες, Δευτέρα κατηγορούμενος ότι αποπειράθηκε να εξαπατήσει ηλικιωμένους, με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα εισήχθησαν με σοβαρά προβλήματα υγείας σε νοσηλευτικά ιδρύματα κι έχουν άμεση ανάγκη από χειρουργική επέμβαση.

Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν, τώρα, συνεργό του 43χρονου στρατιωτικού, ο οποίος είχε αναλάβει να έρχεται σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα υποψήφια θύματα, στα οποία παρουσιαζόταν ως γιατρός, αναγγέλλοντάς τους τα δήθεν δυσάρεστα νέα, ενώ ζητούσε την άμεση καταβολή χρημάτων ή τιμαλφών που υποτίθεται ότι προορίζονταν για την αποκατάσταση των ασθενών.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, τα τηλεφωνήματα γίνονταν πρωινές ή απογευματινές ώρες, με σκοπό να αιφνιδιάσουν τα θύματα μέσα στον ύπνο τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ο ασύλληπτος δράστης υποστήριζε συνήθως πως το παιδί τους υπέστη έμφραγμα ή κάποιο άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας και εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Με τον τρόπο αυτό, οι δράστες επιχείρησαν, μόνο χθες, να εξαπατήσουν επτά ηλικιωμένους από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Ο 43χρονος στρατιωτικός συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, την ώρα που πήγε να παραλάβει, χθες το μεσημέρι, χρήματα από ανυποψίαστο θύμα.

Ο στρατιωτικός οδηγείται στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του συνεργού του, καθώς επίσης για πιθανά άλλα θύματα.