Χωρίς ρεύμα ήταν από το μεσημέρι της Τρίτης η Σαντορίνη και η Θηρασιά, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε γεννήτρια στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στη Σαντορίνη που τροφοδοτεί τα δύο νησιά με ηλεκτρική ενέργεια.

Σε μερική λειτουργία τέθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ ο σταθμός παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ, και
ξεκίνησε η σταδιακή επαναηλεκτροδότηση του νησιού.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι ενέργειες για την άμεση αποστολή ηλεκτροπαραγωγών ζευγών.

Αργά το βράδυ ετοιμαζόταν να αποπλεύσει το αρματαγωγό «Χίος», το οποίο θα μετέφερε ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 10MW, και το οποίο αναμενόταν να καταπλεύσει στη Θήρα τις πρωινές ώρες.

Στις 18:00 απέπλευσε το εμπορικό πλοίο «Horizon», το οποίο μεταφέρει ειδικό γερανό αναγκαίο για την τοποθέτηση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί, εντός των επόμενων ωρών, μεταφορά ηλεκτροπαραγωγών ζευγών και από το νησί της Ρόδου, ισχύος, τουλάχιστον, 5 MW.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε γεννήτρια στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ.

Από το μπλακ άουτ δεν έχει επηρεαστεί το αεροδρόμιο του νησιού, καθώς εξυπηρετείται από δικές του γεννήτριες.

Η βλάβη σημειώθηκε όταν από έκρηξη στη μία γεννήτρια προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε και δεύτερη γεννήτρια.

Ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας εκφράζει με ανακοίνωση τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και δηλώνει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.

Μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, θα γίνουν οι έρευνες που απαιτούνται για τον εντοπισμό των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από