Στη μάχη των εφέσεων έχει μπει η δικαστική διαδικασία για την υπόθεση της έκρηξης στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί της Κύπρου, στις 11 Ιουλίου 2011, που οδήγησε στον θάνατο 13 ανθρώπους.

Τόσο η Γενική Εισαγγελία όσο και οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων καταδικασθέντων προχώρησαν με την καταχώρηση εφέσεων μετά την ανακοίνωση της απόφασης και των ποινών που επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, τη Δευτέρα καταχωρήθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο στη Λευκωσία οι εφέσεις εναντίον της καταδικαστικής απόφασης και των ποινών που επιβλήθηκαν στον πρώην υπουργό Άμυνας Κώστα Παπακώστα, στον τέως υποδιευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπο Χαραλάμπους και στον τέως διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Νικολάου.

Επίσης, την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε έφεση για την καταδίκη και την ποινή που επιβλήθηκε στον τέως Διοικητή της ΕΜΑΚ Ανδρέα Λοϊζίδη ο συνήγορος υπεράσπισής του Θανάσης Κορφιώτης.

Την περασμένη εβδομάδα η Γενική Εισαγγελία προχώρησε στην καταχώρηση έφεσης κατά των ποινών που επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο.

Όπως δήλωσε ο βοηθός γενικός εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου με την κατάθεση της έφεσης η Εισαγγελία διατυπώνει τη θέση πως οι ποινές που επεβλήθησαν είναι εκδήλως επιεικείς.