Τα παιδιά είχαν καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά: πριν πάνε να αλλάξουν έμπαινε πρώτα στον χώρο ο καθηγητής λέγοντάς τους να μείνουν έξω «για να τακτοποιήσει κάποια πράγματα». Επειτα τους έλεγε να αλλάζουν σε συγκεκριμένο σημείο. Αυτό το τελευταίο ήταν που τους έκανε να τον υποπτευθούν και να ανακαλύψουν την τσάντα φαρμακείου με μια τρύπα μπροστά.
Με το που την άνοιξαν είδαν μέσα τοποθετημένο ένα κινητό να βιντεοσκοπεί.
Το ίδιο σκηνικό λίγες ημέρες μετά επαναλήφθηκε και μια μαθήτρια άρπαξε το κινητό και το πήγε στη διευθύντρια. Ο καθηγητής έτρεξε από πίσω της και μπήκε στο γραφείο ταραγμένος απαιτώντας να μάθει τι γίνεται.
Στον δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη ενώ σε πειθαρχικό επίπεδο του επιβλήθηκε ποινή προσωρινής αργίας ενός έτους. Υπουργός Παιδείας, γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και καθηγητής άσκησαν ενστάσεις το 2010 για την πειθαρχική ποινή. Εναν χρόνο μετά, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον εκπαιδευτικό, ενώ το νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο που εξέτασε την υπόθεσή του επέβαλε ποινή προσωρινής παύσης έξι μηνών με πλήρη στέρηση των αποδοχών.
Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ