Ηταν Νοέμβριος του 2011 όταν στα γραφεία του Δήμου Αθηναίων έφθασε μία καταγγελία, την οποία δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς «συνηθισμένη». Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ένας από τους υπαλλήλους καθαριότητας «ως χειριστής πλυστικού πιστολιού» σε βυτιοφόρο του Δήμου «κατάβρεχε με μάνικα άστεγο που κοιμόταν μέσα σε κούτες και παράλληλα φερόταν στον άστεγο σκαιότατα, φωνάζοντας και υβρίζοντας αυτόν». Οταν μάλιστα η πολίτις ζήτησε από τον υπάλληλο να μη φέρεται με αυτόν τον τρόπο, εκείνος, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, της είπε ότι αν έχει ανθρωπιά θα έπρεπε να σηκώσει αυτή τον άστεγο που μπορεί να πάσχει από ηπατίτιδα και να τον φροντίσει.

Στην Ενορκη Διοικητική Εξέταση που ακολούθησε ο καθαριστής επικαλέστηκε ότι έπλυνε με το σύστημα βροχής του πιστολιού της υδροφόρας τον χώρο περιφερειακά των κουτιών που κοιμόταν ο άστεγος «χωρίς να πέσει καμία σταγόνα στο σώμα του». Ο υπάλληλος δεν παραδέχθηκε ότι φέρθηκε με ανάρμοστη συμπεριφορά και είπε ότι αν η καταγγέλλουσα κόπτεται τόσο για τους συνανθρώπους της «να έρθει να τον φροντίσουν μαζί».

Ωστόσο, η πολίτις που προχώρησε στην καταγγελία υπέδειξε και αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος επιβεβαίωσε τα λεγόμενά της. Ως εκ τούτου, στην απόφαση του δημάρχου Αθηναίων υπογραμμίζεται ότι αυτά που επικαλέστηκε ο εν λόγω υπάλληλος δεν επιβεβαιώνονται από άλλες μαρτυρίες και έρχονται σε αντίθεση με όσα είπε η καταγγέλλουσα και ο αυτόπτης μάρτυρας. Η ποινή που επιβλήθηκε στον καθαριστή ήταν πρόστιμο των αποδοχών δύο ημερών, οποίος  είχε το δικαίωμα ένστασης κατά της απόφασης.