Η αιγυπτιακή αστυνομία αναμένεται να αρχίσει να αναλαμβάνει δράση νωρίς τη Δευτέρα εναντίον των υποστηρικτών του πρώην Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι που είναι συγκεντρωμένοι σε καταυλισμούς διαμαρτυρίας στο Κάιρο, δήλωσαν σήμερα Κυριακή πηγές ασφαλείας και κυβερνητικές πηγές, μία κίνηση η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερη αιματοχυσία.

Οι καταυλισμοί είναι τα κύρια σημεία στην αντιπαράθεση ανάμεσα στο στρατό που ανέτρεψε τον Μόρσι και στους υποστηρικτές του που απαιτούν την αποκατάστασή του.

Δυτικοί και άραβες μεσολαβητές και μέλη της αιγυπτιακής κυβέρνησης έχουν προσπαθήσει να πείσουν το στρατό να μην χρησιμοποιήσει βία για να διαλύσει τους διαδηλωτές οι οποίοι αριθμούν δεκάδες χιλιάδες.

Οποιαδήποτε περαιτέρω βία είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βαθύνει την πολιτική κρίση στην Αίγυπτο και θα εμποδίσει την κυβέρνηση από το να ασχοληθεί με ζωτικής σημασίας θέματα όπως η εύθραυστη οικονομία, σημειώνει το πρακτορείο
Reuters.

«Στρατεύματα κρατικής ασφάλειας θα αναπτυχθούν γύρω από τα σημεία όπου πραγματοποιούνται οι καθιστικές διαμαρτυρίες έως την αυγή κατά την έναρξη των διαδικασιών που θα οδηγήσουν τελικά σε μία διάλυση», δήλωσε υψηλόβαθμη πηγή ασφαλείας και πρόσθεσε πως το πρώτο βήμα θα είναι να περικυκλώσουν τους καταυλισμούς.

Μια άλλη πηγή ασφαλείας δήλωσε πως η απόφαση να αναληφθεί δράση, αμέσως μετά τους εορτασμούς της λήξης του ραμαζανιού, ελήφθη έπειτα από μια συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τους συμβούλους του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από