Χωρίς αμφιβολία οι μεγάλοι αντίπαλοι στο γερμανικό πρωτάθλημα θα είναι οι προπονητές της Μπάγερν και της Ντόρτμουντ. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα και ο Γιούργκεν Κλοπ θα έχουν να διαχειριστούν δύο διαφορετικές ομάδες.

Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα έχει αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή την πίεση που έχει ο πάγκος της Μπάγερν, ιδιαίτερα μετά την περυσινή χρονιά, την πιο πετυχημένη στην ιστορία του συλλόγου. Και ασφαλώς ο καθένας μπορεί να καταλάβει πώς αισθάνθηκε όταν πληροφορήθηκε αυτό που δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν, Ματίας Ζάμερ: «Θέλουμε κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στην Ευρώπη. Μετά το τρεμπλ, να κατακτήσουμε το ευρωπαϊκό σούπερ καπ και το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων». Το ευρωπαϊκό σούπερ καπ θα διεξαχθεί στις 30/8 και αντίπαλος θα είναι η Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο. Η γκρίνια από τον Τύπο έχει ήδη αρχίσει για τον Γκουαρντιόλα μαζί με την απώλεια του γερμανικού σούπερ καπ από την Ντόρτμουντ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ, λοιπόν, δεν υποδέχθηκε με τον καλύτερο τρόπο τον νέο του συνάδελφο στο γερμανικό πρωτάθλημα. Ο Κλοπ διαχειρίζεται μία ομάδα με μερικά από τα σημαντικότερα ταλέντα (Ρόις, Γκιντογκάν, Χούμελς), μπορεί να έχασε τον Γκέτσε, αλλά κατάφερε να κρατήσει για άλλη μία χρονιά τον πρώτο σκόρερ, τον Πολωνό Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Και η ουσία είναι ότι οι ακαδημίες της Ντόρτμουντ δουλεύουν σωστά για να οδηγήσουν και άλλους νεαρούς ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα.