Επί τέσσερα χρόνια δεν είχε υποβάλει δήλωση. Και ξαφνικά, τον Αύγουστο του 2010 τις έκανε όλες μαζί. Για όλες προέκυπτε ότι χρωστούσε μερικές εκατοντάδες ευρώ, τα οποία είχε εξοφλήσει μαζί με το πρόστιμο για το εκπρόθεσμο των δηλώσεων.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος εφοριακός καθυστερούσε. Τα ίδια είχε κάνει και την περίοδο 2002 - 2006, υπέβαλε τις δηλώσεις τον Οκτώβριο του τελευταίου έτους. Το πειθαρχικό αδίκημα που του απαγγέλθηκε είχε να κάνει με «αναξιοπρεπή συμπεριφορά και ανάξια διαγωγή στην υπηρεσία».  
Τον Μάιο του 2012 εκλήθη από το Πειθαρχικό Συμβούλιο να καταθέσει για το συμβάν. «Τι μπορείτε να μας πείτε για το θέμα που σας καλέσαμε;», τον ρώτησε ο πρόεδρος.  «Αναγνωρίζω ότι για λόγους αμέλειας, ίσως και απέχθειας στη διαδικασία, δεν υπέβαλα εμπρόθεσμα τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των ετών αυτών», αποκρίθηκε ο εφοριακός.
Εκφράζοντας την απορία του ο πρόεδρος του Συμβουλίου προχώρησε στην εξής ερώτηση: «Ωστόσο, εάν εσείς που είστε υπάλληλος και ασχολείστε σε ΔΟΥ δεν είστε συνεπής με τις φορολογικές σας υποχρεώσεις, τι θα κάνουν οι πολίτες εάν τους δίνετε τέτοιο παράδειγμα;». Παρεμβαίνει άλλο μέλος: «Μήπως και η απέχθεια προς τις διαδικασίες επηρεάζει την εργασία σας;».
Και ο εφοριακός απαντά αφοπλιστικά: «Κάθε άλλο, στη δουλειά μου είμαι τυπικός. Αναγνωρίζω ότι ήταν σφάλμα μου, άλλωστε πλήρωσα τη σχετική οικονομική επιβάρυνση και σκοπεύω να είμαι πλέον ιδιαίτερα προσεκτικός με το θέμα των προθεσμιών». Σε αυτό το σημείο τα μέλη του Συμβουλίου δεν είχαν άλλες ερωτήσεις και ο εφοριακός αποχώρησε από την αίθουσα.  Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά ανακοινώθηκε και η ποινή του για ανάξια διαγωγή υπαλλήλου. Η απόφαση ήταν ομόφωνη (5-0) και επέβαλε την «έγγραφη επίπληξή» του.
Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ