Καμπανάκι για οριζόντιες περικοπές σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η αξιολόγηση στους δήμους χτύπησε για άλλη μια φορά ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, περιγράφοντας τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη και τα οποία θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες στους δήμους.

«Εάν δεν γίνει η αξιολόγηση των δομών, να δούμε πραγματικά τι πρέπει να κάνουμε, τον Δεκέμβριο θα ξαναφτάσουμε σε οριζόντιες περικοπές» προειδοποίησε ο κ. Μιχελάκης (στον Σκάι) και αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Αμφιβάλλετε ότι φτάσαμε στις οριζόντιες περικοπές γιατί δεν έγινε στο παρελθόν αυτό που κάνουμε τώρα;».

Μεταξύ των κριτηρίων, ο υπουργός ανέφερε πως θα είναι το πληθυσμικό αλλά και η κατηγορία κάθε δήμου. «Δεν μπορούμε να βάλουμε τα ίδια κριτήρια σε όλους τους δήμους. Ενας νησιωτικός δήμος δεν έχει τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια προβλήματα που έχει ένας αστικός ή ένας ορεινός δήμος» διευκρίνισε.

Εφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα τους μηχανικούς που υπήρχαν στις πρώην νομαρχίες και τώρα μεταφέρθηκαν στους δήμους που ήταν έδρες των νομών. «Αρα, έχουμε το φαινόμενο στους δήμους που βρίσκονται στις έδρες των νομών να υπάρχει υπερπληθώρα μηχανικών, και στους γύρω δήμους να υπάρχει υποστελέχωση» σχολίασε.