Σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας αναμένεται να θέσει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο, όπως προκύπτει από την σύσκεψη που είχε σήμερα με στενούς συνεργάτες του στα γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Κατά τη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν αναλυτικά οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία από τις επιπτώσεις του εφαρμοζόμενου προγράμματος, ενώ ειδική αναφορά έγινε στις εξελίξεις στο χώρο των ΜΜΕ, με έμφαση στην πώληση του «902».

Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του για τις προετοιμασίες του κόμματος ενόψει της επίσκεψης κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον ίδιο, στη ΔΕΘ, στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα θετικά μηνύματα που λαμβάνουν κομματικά στελέχη και ο ίδιος για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο.

Η πολιτική εκτίμηση που έγινε στη σύσκεψη, είναι ότι η κυβέρνηση εξαντλεί τις αντοχές της και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα από το Σεπτέμβριο, καθώς θεωρεί πολύ πιθανή την προσφυγή σε εκλογές.

Ως ένδειξη επιτάχυνσης της προετοιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το διήμερο 31 Αυγούστου -1 Σεπτεμβρίου προκειμένου να συζητηθούν οι πολιτικές εξελίξεις, θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και η ευρωπαϊκή πολιτική του κόμματος

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από