Εντολή να βρεθούν υπαίθριοι χώροι οι οποίοι θα μετατραπούν σε χώρους προσωρινής διαμονής των μεταναστών προανήγγειλε ότι θα δώσει στα λιμεναρχεία νησιών του Αιγαίου ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σε συνέντευξή του στον Βήμα 99,5 ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε πως συμφωνεί με τους εκπροσώπους των λιμενικών για την εικόνα που παρουσιάζεται στα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στους προσωρινούς χώρους διαμονής θα στηθούν αντίσκηνα, ενώ θα τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες.

Επίσης έως την Παρασκευή αναμένεται να εκδοθεί υπουργική απόφαση για την αποδέσμευση χρημάτων που έχει το υπουργείο προκειμένου να δοθούν για τη σίτιση των μεταναστών, καθώς μέχρι σήμερα πολλοί λιμενικοί αγοράζουν με δικά τους χρήματα φαγητό για τους μετανάστες.

Ακόμη ζήτησε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των κατά τόπους υπηρεσιών του Λιμενικού τόσο με ιατρικούς συλλόγους, ώστε εάν κάποιος εκ των μεταναστών έχει πρόβλημα υγείας να μπορεί να εξεταστεί άμεσα και, εάν κριθεί απαραίτητο, να μεταφερθεί είτε σε νοσοκομείο είτε σε Κέντρο Υγείας, όσο και με κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους ώστε να παρέχουν νομική συνδρομή στους μετανάστες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από