«Θέλετε να καταψύξετε το αίμα μου για 50 χρόνια; Κανένα πρόβλημα, μπορείτε να το κάνετε, θα με βρείτε καθαρό!».

Ο Γιουσέιν Μπολτ, όσο πλησιάζει η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου (το Σάββατο στη Μόσχα) συνεχίζει να κλέβει την παράσταση όχι μόνο με τις απίθανες γκριμάτσες του αλλά και με τις γνωστές ατάκες του.

Γνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση γίνεται υπό τη σκιά των περιπτώσεων ντόπινγκ κορυφαίων αθλητών, όπως ο Αμερικανός Τάισον Γκέι και ο Τζαμαϊκανός Ασάφα Πάουελ (αμφότεροι θα ήταν αντίπαλοί του στα 100 μέτρα), ο ταχύτερος άνθρωπος του κόσμου που βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι θέμα χρόνου να πιαστεί και αυτός, ξέσπασε.

«Αν θέλουν ας καταψύξουν το αίμα μου για 50 χρόνια. Εγώ ξέρω ότι κάνω τόσους δειγματοληπτικούς ελέγχους μέσα στη χρονιά και στους αγώνες και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Δεν θέλω να ασχολούμαι λοιπόν με αυτά, αλλά με τα αγωνιστικά», τόνισε ο διάσημος σπρίντερ που έθεσε και τους στόχους του:

«Νιώθω υπέροχα και έχω καλό προαίσθημα για την κατάκτηση τριών χρυσών μεταλλίων στη διοργάνωση. Ομως δεν σας κρύβω ότι ο μεγάλος μου στόχος είναι να κατέβω από τα 19 δευτερόλεπτα στα 200 μέτρα. Θα είναι κάτι μοναδικό. Οπως το όνειρό μου να γίνω για τρίτη φορά χρυσός ολυμπιονίκης στα 100 μέτρα, κάτι που δεν θα έχει καταφέρει κανείς.

Ετσι μένεις στην ιστορία και είναι μεγάλη τιμή που με κατατάσσουν στους κορυφαίους αθλητές όλων των εποχών, Είναι μεγάλη υπόθεση να είσαι δίπλα σε μορφές όπως ο Πελέ, ο Μαραντόνα και ο Ζιντάν», είπε ο Τζαμαϊκανός.