Τον χάρτη με τις «κόκκινες» περιοχές σε ό,τι αφορά τη μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υπενθυμίζοντας στους πολίτες ότι πρέπει να λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας.

Πρόκειται για 17 περιοχές σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη στις οποίες έχουν εντοπιστεί κρούσματα και έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλο τμήμα του πληθυσμού των κουνουπιών είναι μολυσμένο από τον ιό. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Αττική οι περιοχές στις οποίες έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός είναι: Σπάτα, Παιανία, Παλλήνη, Μαρκόπουλο, Πικέρμι, Ηράκλειο, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Πεντέλη.

Σε Θεσσαλονίκη – Θράκη. Στη Θεσσαλονίκη, οι Δήμοι Μενεμένης – Αμπελοκήπων, Ευόσμου – Κορδελιού, Ωραιοκάστρου και το 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονικέων. Στη Θράκη, ο Δήμος Ξάνθης βρίσκεται στο μικροσκόπιο των επιστημόνων όπως και οι Δήμοι Τοπείρου και Αβδήρων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση του Κέντρου φέτος το καλοκαίρι έχουν καταγραφεί οκτώ κρούσματα του ιού στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν για τη συνέχιση του φαινομένου.