Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.06 στην Αμφίκλεια της Φθιώτιδας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού τοποθετείται εννιά χιλιόμετρα έξω από την Αμφίκλεια Λαμίας, 120 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας.

Στα 20 χιλιόμετρα εντοπίζεται το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης, που σημειώθηκε στην περιφέρεια της Λαμίας και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Οι σεισμικές δονήσεις προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια στο Ρεγγίνι, την Μενδενίτσα, την Ανάβρα, την Δρυμαία, το Τιθρώνιο, την Κάτω Τιθορέα, τα Καμένα Βούρλα και τον Αγιο Κωνσταντίνο, καθώς και πτώση βράχων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα, της δόνησης των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που καταγράφηκε στις 12.06, είχε προηγηθεί άλλη, μεγέθους 4,1 βαθμών.

Οπως σημείωσε ο κ. Λέκκας, η περιοχή είναι γνωστή για τη σεισμική της δραστηριότητα και το φαινόμενο παρακολουθείται από τους επιστήμονες με μεγάλη προσοχή.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο έκανε λόγο για σεισμό μεγέθους 5,3 Ρίχτερ της κλίμακας Ρίχτερ.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5, ο Αθανάσιος Γκανάς, από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, τόνισε ότι πρόκειται για συνήθη σεισμική δραστηριότητα σε μια περιοχή που δίνει σεισμούς από 5 – 5,5 βαθμούς, κατά συνέπεια, όπως είπε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Στο μεταξύ, νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 16.44 στον ίδιο εστιακό χώρο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Κωνσταντίνο Μακρόπουλο, έως και πέντε ώρες μετά τον σεισμό, είχαν σημειωθεί περισσότεροι από 60 μετασεισμοί, δύο εκ των οποίων άνω των 4 Ρίχτερ.