Δύο ταχυτήτων ήταν τα σχόλια από το ΠΑΣΟΚ για τις προχθεσινές αναφορές του υπεύθυνου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη (στο «Βήμα της Κυριακής»), ο οποίος δήλωσε αντίθετος στους μαξιμαλιστικούς στόχους, τάχθηκε κατά της αναβίωσης της πολιτικής των ελλειμμάτων και τόνισε την αντίθεσή του με τον κρατικό καπιταλισμό –απόψεις που επιδοκιμάστηκαν από το ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, από τη Χαριλάου Τρικούπη αμφισβητούν κατά πόσο οι απόψεις αυτές υιοθετούνται από την ηγεσία και άλλα στελέχη. Κυρίως διακρίνουν πίσω από τις απαντήσεις του κ. Δραγασάκη, «ασκήσεις προετοιμασίας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πέρασμα σε εθνικό νόμισμα», μέσω της πρότασης για ομόλογα ειδικού σκοπού.

Συνεχίστηκε στο μεταξύ το αλαλούμ των δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που κινούνται σταθερά σε δύο γραμμές. Τη σκυτάλη υπεράσπισης της σκληρής γραμμής πήρε χθες ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Βούτσης. «Διαθεσιμότητες, κινητικότητες, κατάργηση οργανικών θέσεων, οργανογραμμάτων κ.λπ., εμείς δεν τα αναγνωρίζουμε», ανέφερε και επισήμανε πως αποτελεί και ειδικό ψήφισμα του συνεδρίου.

Παράλληλα, επανέλαβε τα περί δέσμευσης για επαναφορά του κατώτερου μισθού και της κατώτερης σύνταξης και πρόσθεσε: «Και η ακύρωση του Μνημονίου με ένα άρθρο ισχύει ως απόφασή μας». Ως προς τις ρεαλιστικές απόψεις Δραγασάκη, έσπευσε να τις αποδώσει στο γεγονός πως δεν ρωτήθηκε σχετικά με τα θέματα αυτά.

Αναφορά στους ηπιότερους τόνους και στις πιο ρεαλιστικές προτάσεις που καταγράφονται από μερίδα στελεχών του κόμματος, τις οποίες ο ίδιος άνοιξε με δηλώσεις του, έκανε χθες και ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Υποστήριξε πως δεν πρόκειται για στροφή του κόμματος, αλλά για προσπάθεια να υλοποιηθούν οι προτάσεις και προτεραιότητες του Συνεδρίου ώστε να είναι έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ ενώπιον του ενδεχομένου πρόωρων εκλογών, ο κ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για ευρύτερες συμμαχίες ακόμη και αν το κόμμα έχει αυτοδυναμία.