Δεκαεννέα μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων οκτώ ανήλικους, μετέφερε 37χρονος διακινητής, ο οποίος συνελήφθη, έπειτα από καταδίωξη, στην Εγνατία οδό, στο ύψος των Κερδυλλίων στις Σέρρες.

Αστυνομικοί της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης είχαν στήσει μπλόκο στο αυτοκίνητο, τύπου βαν, που οδηγούσε ο ελληνικής καταγωγής διακινητής και στο οποίο επέβαιναν οι αλλοδαποί – άπαντες από τη Συρία. Ο 37χρονος δεν συμμορφώθηκε σε σήμα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, αλλά λίγο αργότερα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς παρέλαβε από άγνωστο αλλοδαπό συνεργό του το όχημα με τους μετανάστες, από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης και σε χώρο στάθμευσης κοντά στην Ελευθερούπολη Καβάλας συνάντησε δύο ακόμα συνεργούς του, οι οποίοι έναντι χρηματικής αμοιβής του ζήτησαν να μεταφέρει τους αλλοδαπούς στην περιοχή της Ασπροβάλτας προκειμένου να τους αποβιβάσει.

Ο 37χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων συνεργών του.