«Από εδώ και στο εξής δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους δήμους», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

«Κάθε οριζόντια περικοπή είναι άδικη», δήλωσε ο υπουργός και τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει η αξιολόγηση, συμπληρώνοντας πως «αν προχωρήσει θα πάμε πραγματικά στοχευμένα στην κινητικότητα».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση στις δομές των δήμων και στο προσωπικό, ώστε να υπάρξουν μετακινήσεις υπαλλήλων σε υπηρεσίες όπου παρατηρείται υποστελέχωση.

«Έχουμε υπηρεσίες που είναι υπερστελεχωμένες και άλλες που είναι υποστελεχωμένες στους ίδιους δήμους», πρόσθεσε.

ΣΥΡΙΖΑ: Προς ραγδαία μείωση του προσωπικού των ΟΤΑ
Ραγδαία μείωση του προσωπικού που έχει απομείνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «βλέπει» ο τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

Όπως αναφέρει, «το υπαλληλικό προσωπικό των ΟΤΑ θα αποτελέσει, κατά τις συνδυασμένες δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών κ. Μητσοτάκη και Μιχελάκη, τη νέα δεξαμενή των απολύσεων».

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, «με τη ψευδεπίγραφη διαδικασία της αξιολόγησης – κινητικότητας θα βρεθούν στο δρόμο χιλιάδες μόνιμοι υπάλληλοι αλλά και συμβασιούχοι που διορίστηκαν βάσει των σχετικών αποφάσεων του δικαστηρίου της Ε.Ε.».

«Εξάλλου», συνεχίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «ακόμη και οι αναγκαστικές μετακινήσεις από δήμο σε δήμο ή από νομό σε νομό, όπως δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Εσωτερικών, με δεδομένες τις οικονομικές δυσκολίες, τις περικοπές των μισθών και τις οικογενειακές ανάγκες είναι κατ' ουσίαν μηχανισμός εξαναγκασμού σε παραίτηση των υπαλλήλων που θα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις μετακινήσεις και τις παράλληλες οικογενειακές εγκαταστάσεις».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από