Η Μέριλιν Μονρόε είχε τηλεφωνήσει στην Τζάκι Κένεντι για να της εξομολογηθεί ότι είχε σχέση με τον σύζυγό της, για να ακούσει την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ να της απαντάει ατάραχη: «Ωραία, θα φύγω εγώ λοιπόν και εσύ θα αποκτήσεις όλα τα προβλήματα».

Αυτή η αποκάλυψη περιλαμβάνεται σε ένα νέο βιβλίο που περιγράφει τα συζυγικά προβλήματα που είχαν ο Τζον Φ. Κένεντι και η Τζάκι, κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων της ζωής του δολοφονηθέντος τον Νοέμβριο του 1963 αμερικανού προέδρου.

Στο βιβλίο «These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie», ο συγγραφέας Κρίστοφερ Αντερσεν περιγράφει πώς η Πρώτη Κυρία συστηματικά εθελοτυφλούσε για τις εξωσυζυγικές περιπέτειες του JFK, αλλά τονίζει το γεγονός ότι η σχέση του με τη Μονρόε «την ενοχλούσε πολύ».

Σύμφωνα με το βιβλίο του, αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσε η New York Post, η Μονρόε – η οποία απεβίωσε μια ημέρα σαν και αυτή, 5 Αυγούστου του 1962 – πίστευε ειλικρινά ότι o JFK θα έπαιρνε διαζύγιο από την Τζάκι και θα παντρευόταν εκείνη. Πολλές φορές η Μέριλιν είχε πει στην φίλη της Τζένι Κάρμεν: «Δεν μπορείς να με δεις ως Πρώτη Κυρία;»

Το βιβλίο επικαλείται τον ηθοποιό Πίτερ Λόφορντ, γαμπρό του JFK, αφού είχε παντρευτεί την αδελφή του Πατρίσια το 1954, να λέει ότι η Μονρόε είχε τηλεφωνήσει η ίδια στην Τζάκι Κένεντι για να της εξομολογηθεί τη σχέση που είχε με τον σύζυγό της και να της πει ότι είχαν ήδη συμφωνήσει να ζήσουν μαζί.

Και η Τζάκι Κένεντι, σύμφωνα με τα όσα εμφανίζεται να έχει πει ο Πίτερ Λόφορντ, απάντησε στη Μονρόε: «Μέριλιν, θα παντρευτείς τον Τζακ, τέλεια… Και θα μετακομίσεις εσύ στον Λευκό Οίκο και θα έχεις τις ευθύνης της Πρώτης Κυρίας… Και θα φύγω εγώ και θα έχεις εσύ όλα τα προβλήματα».

Το βιβλίο, που μοιάζει μια ακόμη πικάντικη εκδοχή της ζωής του αμερικανικού Κάμελοτ – όρος που χρησιμοποιείται ακριβώς για να αποδώσει τις μυθολογικές διαστάσεις που έχει πάρει στην αμερικανική κουλτούρα η οικογένεια Κένεντι -, δεν αρκείται στις εξωσυζυγικές περιπέτειες του JFK.

Ο Κρίστοφερ Αντερσεν φτάνει στο σημείο να υποστηρίξει ότι τόσο ο Τζον Κένεντι όσο και η Τζάκι έκαναν συστηματική χρήση αμφεταμίνης. Ο συγγραφέας επιμένει επίσης ότι ο αμερικανός Πρόεδρος έκανε και χρήση στεροειδών, τα οποία του χορηγούσε ένας μυστηριώδης τύπος με το προσωνύμιο Δρ. Φίλγκουντ. Στο βιβλίο αναφέρεται ότι ο Κένεντι έκανε τέσσερις ενέσεις στεροειδών την εβδομάδα χάρη στην πρόσβαση που μπορούσε να έχει στις ουσίες μέσω του αμφιλεγόμενου ιατρού ο οποίος ήταν γνωστός στην υψηλή κοινωνία και στον κόσμο του Χόλιγουντ και το αληθινό του όνομα ήταν Μαξ Τζέικομπσον.